AS srodki na obsluge, ewaluacje i promocje - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 gru 2013, 13:36

czy srodki niewykorzystane na obsluge, ewaluacje i promocje podlegaja zwrotowi?
~ola

Napisano: 16 gru 2013, 15:43

tak
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2013, 15:16

A jak to się stało, dostaliście dodatki?. Przecież szkoda tych środków wracać.
~basia

Napisano: 18 gru 2013, 9:57

popieram basię zgodnie z wyjaśnieniami dokumenty programowe nie określają terminu wykonania ewaluacji na poziomie powiatowym. Natomiast zgodnie z zapisami umowy środki na ewaluację środki na obsługę, ewaluację mogą być przeznaczone na koszty osobowo rzeczowe związane z działaniami, na które środki te zostały przeznaczone. przykładowo kwalifikowalny jest koszt wynagrodzenia dla osoby realizaującej zadanie związane z ewaluacją programu, kwalifikowanle są koszty utworzenia i bieżacej aktualizacji bazy danych (np. koszty osobowe)
Wyjaśnienia wydziału realizacji programów z dnia 27 listopada 2012r. ale w tym roku było podobne wyjaśniene tylko nie mogę go w tej chwili znaleźć
~ewa

Napisano: 19 gru 2013, 12:58

też nie mogę znaleźć tego wyjaśnienia, ewa daj cynk jak będziesz to mieć.
~basia

Napisano: 19 gru 2013, 15:19

znalazłam to wyjaśniene znajduje się w najczęściej zadawanych pytaniach w sprawie realizacji programu Aktywny samorząd aktualizacja na dzień 2013-08-14 pytanie nr 7 ...zgodnie z z par 2 ust. 7 umowy w ramach środków pzrekazanych na obsługę, promocję i ewaluację programu, realizator pokrywa wydatki rzeczowe i osobowe związane z działaniami na które środki te zostały pzreznaczone.
~ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x