nie wiem jak macie skonstruowaną umowę ale u nas są 3 takie punkty:
* posiada środki finansowe na pokrycie udziału własnego w zakupie wózka inwalidzkiego, wynoszącego co najmniej 10% ceny brutto jego zakupu,
* Dofinansowanie, o którym mowa w ust. 1, stanowi uzupełnienie środków własnych Wnioskodawcy w zakupie przedmiotu dofinansowania.
* Umowa dofinansowania będzie realizowana po:
1) udokumentowaniu wniesienia przez Wnioskodawcę wymaganego udziału własnego, który nie może być niższy niż 10 % ceny brutto zakupu przedmiotu dofinansowania
jak dla mnie to z tych 3 punktów wynika, że on musi zapłacić i udokumentować zapłacenie udziału własnego który jest nie mniejszy niż 10%.
Mimo, że podobno mój wniosek był dobrze i wysoko oceniony, nie dostałem ani złotówki (na razie info tylko telefoniczne)i, starałem się o maksymalną kwotę na wózek + wyposażenie.
Mój wniosek był dobrze udokumentowany i uzasadniony , ale z uwagi, ze PFRON dał do PCPR ponoć tylko 25-30% wnioskowanej kwoty w II transzy na cały AS, ja nie dostałem nic, nie wiem czy ktoś w moim powiecie dostał na wózek.
Czy jest jakaś możliwość i sens złożenia pisma do PFRONu, żeby oni rozważali przyznanie dodatkowych środków tylko na mój wniosek lub żeby przyznali PCPR jeszcze nowe środki?
Ale to chyba tylko pobożne życzenia?
Ciekawe czy AS 2014 i działania PFRONu z transzami będą tak samo oderwane od realnego życia...