Asystent i referent od świadczń rodzinnych

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
aga 1212

Asystent i referent od świadczń rodzinnych

Post autor: aga 1212 »

Mam pytanie czy osoba zatrudniona jako asystent rodziny ,może prowadzić też świadczenia rodzinne czyli 1/2 etatu asystent i 1/2 etatu referent do świadczeń rodzinnych.
kiki2015

Re: Asystent i referent od świadczń rodzinnych

Post autor: kiki2015 »

a ja właśnie tak pracuje:(
Nati11111

Post autor: Nati11111 »

Czemu nie przecież pracownik od świadczeń rodzinnych nie jest pracownikiem socjalnym - ja nie widzę problemu.
ttttaaaaaa

Post autor: ttttaaaaaa »

Nati11111 pisze:Czemu nie przecież pracownik od świadczeń rodzinnych nie jest pracownikiem socjalnym - ja nie widzę problemu.
bo ustawa tak mówi.
bo chcieli dać nam tyyyle czasu co by tylko w terenie siedzieć...

ale jak kierownik chce Ci dać + oczywiście dodatkowe wynagrodzenie to bierz, w końcu Ty to tylko jesteś pracownikiem, a przepisy to powinien przede wszystkim znać pracodawca :P
Asystentkkka

Post autor: Asystentkkka »

Witam,
W ustawie jest zapis, że asystent nie może wydawać decyzji ale jak masz 1/2 etatu referenta to nigdzie nie ma zapisane, że nie można łączyć tych funkcji.
Też jestem ciekawa czy sporo ludzi pracuje w ten sposób bo mnie też pani kierownik chce tak zatrudnić.
Wiktor

Post autor: Wiktor »

Drodzy asystenci mam pytanie. Rodziny z ubiegłego roku będą objętą ponownie od m-ca marca ,traktować jako nowe i kompletujemy odnowa dokumenty ?tj.zgoda diagnoza,plan itp./
mnm

Post autor: mnm »

ja tak pracuję, nasz radca powiedział ze tak moze byc, nie wydaję decyzji w św. rodz. , wiec nie ma przeciwskazań
ODPOWIEDZ