Szwagier alkoholik

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
Monika_Swit

Szwagier alkoholik

Post autor: Monika_Swit »

Witam!
Mój problem polega na tym, mieszkam z mężem, dziećmi i szwagrem. Mój szwagier jest alkoholikiem i narkomanem. Mieszkamy razem w spólnym domu mamy wspólne wejście, łazienkę i kuchnię, osobne pokoje. Jeszcze rok temu żyła teściowa i gdy powiedziałam jej że trzeba coś zrobić z Pawłem bo okrada nas z pieniędzy itp. powiedziała że mam się nie interesować bo to ona go utrzymuje. Zaraz potem zmarła. Mąż założył sprawę spadkową i wszystko jest na nich. Mój szwagier nie pracuje, włamuje się do naszego pokoju okrada nas z pieniędzy oraz jedzenia w lodówce. Założyłam mu niebieską kartę ponieważ codziennie wraca do domu pijany i potrafił się kłócić. Nie chce iść do pracy całymi dniami śpi w nocy pałaszuje. Ma kuratora oraz wyrok w zawieszeniu za kradzież. Nie mogę zamknąć go w ośrodku odwykowym, ani w wiezieniu ponieważ policja powiedziała mi że taka kradzież to nie kradzież... Jestem załamana co mam zrobić :(
Alfik

Re: Szwagier alkoholik

Post autor: Alfik »

Wniosek do Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.
Zawiadomienie do Prokuratury.
Wnieść sprawę do Sądu o podział korzystania z pomieszczeń -> założyć zamki w przyznanych pomieszczeniach, jeśli się włamie -> wezwać Policję i zgłosić najnormalniejsze włamanie.
Za każdym razem gdy robi awanturę gdy jest pod wpływem alkoholu wzywajcie Policję, mówcie że jest agresywny i że boicie się o swoje życie i zdrowie, że obawiacie się że was skrzywdzi -> pojedzie na Izbę Wytrzeźwień (i tak do skutku, za każdym razem).
mądra Jola

Re: Szwagier alkoholik

Post autor: mądra Jola »

Niech Was policja ma serdecznie dosyć. To wtedy się postarają.
Jak szwagier przyjdzie i będzie się awanturował, włączyć dyktafon, kamerkę z komórki, nagrać groźby karalne. Może dostanie drobny wyrok bez zawiasów.
ODPOWIEDZ