Mam pytanie jakie zadania ma asystent jak jest powołany do grupy roboczej w procedurze Niebieska Karta. Czy przekazuje jakieś notatki do teczki Zespołu czy jest neutralny i nie robi nic.
Rozumiem, że jesteś powołany do grupy roboczej bo przemoc w rodzinie występuje w rodzinie z która pracujesz, albo masz miejsce i możesz zając się ta rodzina tak???? Na grupie roboczej wzywacie sprawce i ofiarę. Jako grupa ustalacie plan pomocy rodzinie kto za co jest odpowiedzialny i w jakim czasie i w jaki sposób się z tego rozliczacie. Na podstawie tego planu pracujesz z rodziną i wykonujesz te zadania które są Ci przydzielone. Czy masz dołączać notatke to już wasze ustalenia. po jakimś czasie się spotykacie ( poł roku) i omawicie sytuacje rodziny to zależy wszystko od danego przypadku czy piszecie do prokuratury czy zawidamiacie Sąd Rodzinny chyba wiecie jak to ma działac.
Jestem nowo powołaną Przewodniczącą Zespołu Interdyscyplinarnego i mój asystent który jest powołany do grupy roboczej powiedział, że nie będzie dawał nić,żadnej notatki. Pomimo, że zajmuje się tą rodziną. Nie wiem czy to dobrze czy nie .... co mam w takiej sytuacji zrobić...