Niebieska karta - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 06 cze 2016, 15:13

Witam, czy asystent rodziny może założyć "niebieską kartę"?
Majka12

Napisano: 06 cze 2016, 16:58

Witaj aystent nie może założyć Niebieskiej Karty , musi zgłosić pracownikowi socjalnemu i jego zadaniem jest założenie Niebieskiej Karty
olqa

Napisano: 10 cze 2016, 10:51

świeżo po szkoleniu z p.Stolarczuk mam informacje że jak najbardziej asystent ma taką możliwość. argument - w ustawie nie jest napisane że niebieską kartę może założyć pracownik socjalny lecz pracownik ośrodka pomocy społecznej.
agan

Napisano: 10 cze 2016, 11:49

no właśnie asystent może a pracownik socjalny nie może?
yogi

Napisano: 10 cze 2016, 11:55

Ja też byłam na szkoleniu z panią Stolarczyk ale nie rozumiem kwestii tej jak piszę wniosek do kierownika o zakończenie współpracy z rodziną ponieważ nie ma efektów. Co dalej z tą rodziną się dzieje zostawiamy samej sobie czy piszemy do Sądu o przydzielenie?
yogi

Napisano: 13 cze 2016, 10:35

yogi pisze:no właśnie asystent może a pracownik socjalny nie może?
oczywiście pracownik socjalny może, ale i asystent może - obydwaj są pracownikami ops.
agan

Napisano: 13 cze 2016, 10:43

yogi pisze:Ja też byłam na szkoleniu z panią Stolarczyk ale nie rozumiem kwestii tej jak piszę wniosek do kierownika o zakończenie współpracy z rodziną ponieważ nie ma efektów. Co dalej z tą rodziną się dzieje zostawiamy samej sobie czy piszemy do Sądu o przydzielenie?
w jakim mieście było to szkolenie ? :)
z tego co mi wiadomo asystent nie pisze do sądu.. może co najwyżej na wniosek sądu wystawić opinię nt. danej rodziny z którą współpracuje.
agan

Napisano: 13 cze 2016, 12:13

A czy asystent uczestniczy w posiedzeniach grupy roboczych i czy przekazuje jakąś dokumentację do teczki
dddd

Napisano: 15 cze 2016, 13:22

Witam. Byłam na szkoleniu 07.06.2016r. i było jasno powiedziane asystent rodziny nie ma prawa założyć NK , a jeżeli chodzi o zapis że pracownik OPS może to pracownikami są również sprzątaczka , księgowa i opiekunka środowiskowa. Nie może!
mika22

Napisano: 24 cze 2016, 13:36

Po raz kolejny powtarzam: SPRZĄTACZKA, KIEROWNIK, DYREKTOR, ASYSTENT, KSIĘGOWA ITP SĄ TO PRACOWNICY POMOCY SPOŁECZNEJ, KTÓRZY N I E MOGĄ ZAKŁADAĆ NIEBIESKICH KART. Proszę poczytać aktualną ustawę, a wówczas wątpliwości się rozwieją. Dziękuję za uwagę i miłej lektury
pracuś socjalny
Referent
Od: 22 lip 2015, 8:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x