Czy można awansować z pracownika socjalnego na specjaliste pracy socjalnej Chodzi mi o to czy muszę przechodzić wszystkie stopnie awansu. Nadmieniam, że mam ukończone studia wyzsze mgr. Po studiach zostałem przyjęty na pracownika socjalnego, minęło 5 lat. Czy kierownik może minąć awans na starszego pracownika i automatycznie awansować mnie na specjaliste. Czy muszę przechodzić przez wswzystkie szczeble awansu po kolei. .Proszę o odpowiedź.
Ja pracuję już 25 lat, studia wyższe, podyplomowe i nadal jestem pracownikiem socjalnym. Kierownik twierdzi, że awans się nie należy. Przy awansie musiałby podnieść kategorię zaszeregowania, a tak nadal mam XII i co sie z tym wiąże pencję marną. No ale co wymagać od kierownika, który dopiero teraz zrobił studia.
Kaja napisz podanie do kierownika i czekaj na odpowiedź na piśmie. Zawsze możesz podac do Sądu Pracy ( nierówne traktowanie prac.) napewno sprawe wygrasz. POWODZENIA
po 5 latach mozna dostać starszego..niezależnie od ukończonej szkoły..nastepnie specjaliste w zależnosci od humoru wodza- nawet po 2 tyg od otrzymamia starszego..przynajmniej tak jest u nas..nie ma natomiast możliwosci przeskakiwania bezposrednio o 2 okienka wyżej..powodzenia;)