AWANS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 10 mar 2014, 22:06

jak nie ma możliwości przeskoczenia o dwa okienka wyżej......ja pracowałam 8 lat jako pracownik socjalny i mój kiero nie kwapił się dać mi starszego pracownika, ale poszłam na specjalizację i po jej zrobieniu kiero dał mi od razu specjalistę, bez zwiększenia pensji oczywiście, więc co nie można kiero może wszysto co mu się podoba, taki awans a jednak nie awans.............
~ps

Napisano: 11 mar 2014, 2:00

smutna ta nasza socjalna rzeczywistość
~fisia

Napisano: 12 mar 2014, 22:09

Ale ciekawi mnie jak to wszystko wygląda pod względem prawa. Zamierzam skierować sprawę do Sądu pracy, więc pytam o te szczeble awansu. Czy muszę mieć wcześniej starszego pracownika socjalnego czy moge przeskoczyć 2 szczeble i dostać specjalistę. Nadmieniam, że mam ukończoną mgr i 3 lata pracy w zawodzie. Kierownik awansował mnie na starszego. Zgodnie z wytycznymi Ministerstwa spełniam wymogi na specjalistę.Wiem, że w innych ośrodkach po 3 latach pracy i ukończonej mgr tytuł specjalisty otrzymano. Proszę się wypowiedzieć
~x

Napisano: 12 mar 2014, 23:14

zamierzasz skierować sprawę do Sądu pracy? żeby dostać awans?? no to życzę powodzenia ...... po awansie! niezły z Ciebie pracownik socjalny - to jak radzisz sobie z ludźmi, z którymi przyszło Ci pracować? w razie kryzysu czy porozumienia też lecisz z nimi do sądu? a może najpierw potrenuj swoje metody na swoim szefie.........
~lotsy

Napisano: 13 mar 2014, 1:22

same głąby....
~Marjanka

Napisano: 13 mar 2014, 11:41

A właśnie gdzie to teraz jest określone kiedy i po ilu latach specjalista, a po ilu starszy? Kiedyś było w ustawie a teraz tego nie mogę znaleźć?
~toma

Napisano: 13 mar 2014, 13:06

Rozporządzenie dot. wynagradzania pracowników samorządowych z 2009 roku - tam jest tabela
~x

Napisano: 13 mar 2014, 13:06

Rozporządzenie dot. wynagradzania pracowników samorządowych z 2009 roku - tam jest tabela
~x

Napisano: 13 mar 2014, 13:12

Do Lotsy. Musze Ci powiedzieć, że super radze sobie z ludźmi- nie mam z tym problemów. a sprawa awansu i podwyżek ciągnie się kilku lat. Pytałem w Państwowej Inspekcji Pracy i prawnika- ukierunkowano mnie ,że trzeba podać do Sądu Pracy ( nierówne traktowanie pracowników). Nie będę Ci opisywać dokładnie,bo to nie ma sensu ale tak mi doradzono. Są pracownicy, którzy automatycznie zostali przeszeregowani.
~x

Napisano: 13 mar 2014, 14:12

x, no to mamy teraz pełniejszy obraz sprawy. powodzenia w sądzie.
~p

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x