babcia szo - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 03 mar 2014, 13:19

wnuczka złożyła wniosek o szo w styczniu skończyła 18 lat jest rezygnacja z pracy wszystkie warunki spełnione nurtuje mnie tylko jedno czy ona nie powinna jeszcze się uczyć twierdzi ,że się nie uczy ale 18 lat skończyła w styczniu tego roku czy powinnam jakos to sprawdzić
~nina

Napisano: 03 mar 2014, 14:11

18 lat skonczyla w styczniu i mowisz ze jest warunek rezygnacji z pracy spelniony ??
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2014, 14:28

jakim cudem ?? a czemu dzieci się nie zajmują? nie żyją ?także niepełnosprawne?
~marta

Napisano: 03 mar 2014, 14:40

No właśnie jakim cudem w styczniu skończyła 18 lat, później zdążyła podjąć pracę i niej zrezygnować?
~Zoja

Napisano: 03 mar 2014, 14:41

Została zatrudniona w styczniu w lutym zrezygnowała ( być może to jest bujda na kółkach , ale takie są fakty) dzieci się nie zajmują bo mieszkają daleko
~nina

Napisano: 05 mar 2014, 11:09

czy ktoś pomoże
~nina

Napisano: 05 mar 2014, 11:17

brak obowiązku alimentacyjnego to po pierwsze...plus zweryfikuj tą umoe np. wezwij pracodawce niech powie co robiła jak długo robiła jaki zakres obowiązków...sprawdz czy zgłoszona do zusu była
~marta

Napisano: 05 mar 2014, 13:53

,,powaliło\'\' Cię wzywać pracodawcę na jakiej podstawie? Biuro śledcze czy co?
~Kati

Napisano: 05 mar 2014, 13:55

Kati co się tak ciskasz... nie biuro śledcze ale szanować się trzeba ...ja też weryfikuje krótkie umowy...jak podpadają pod ścieme i wzywam pracodawce do wyjaśnień
~Rafał

Napisano: 05 mar 2014, 13:58

kiedyś na szkoleniu słyszałam ,że ustawa nie okresla jakiego typu umową ma być zatrudniona osoba ubiegająca się o szo , ani jak długo musi pracować więc w jakim celu mam to sprawdzać ja tylko się zastanawiam co z tą szkołą zrobić bo jeśli się uczy to chyba nie przysługuje ,ale jeśli uczy się zaocznie to ... niewiem choć ona twierdzi , że się nie uczy.
~nina

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x