wnuczka złożyła wniosek o szo w styczniu skończyła 18 lat jest rezygnacja z pracy wszystkie warunki spełnione nurtuje mnie tylko jedno czy ona nie powinna jeszcze się uczyć twierdzi ,że się nie uczy ale 18 lat skończyła w styczniu tego roku czy powinnam jakos to sprawdzić
Została zatrudniona w styczniu w lutym zrezygnowała ( być może to jest bujda na kółkach , ale takie są fakty) dzieci się nie zajmują bo mieszkają daleko
brak obowiązku alimentacyjnego to po pierwsze...plus zweryfikuj tą umoe np. wezwij pracodawce niech powie co robiła jak długo robiła jaki zakres obowiązków...sprawdz czy zgłoszona do zusu była
Kati co się tak ciskasz... nie biuro śledcze ale szanować się trzeba ...ja też weryfikuje krótkie umowy...jak podpadają pod ścieme i wzywam pracodawce do wyjaśnień
kiedyś na szkoleniu słyszałam ,że ustawa nie okresla jakiego typu umową ma być zatrudniona osoba ubiegająca się o szo , ani jak długo musi pracować więc w jakim celu mam to sprawdzać ja tylko się zastanawiam co z tą szkołą zrobić bo jeśli się uczy to chyba nie przysługuje ,ale jeśli uczy się zaocznie to ... niewiem choć ona twierdzi , że się nie uczy.