bardzo mało punktów za merytoryczną a dofinansowanie - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 wrz 2019, 13:54

Jak człowiek za dużo myśli nad ASem, to głupoty wymyśla, ale wolę dopytać... :D
Mamy dużo kasy z I transzy i okazuje się, że wystarczyłoby na wszystkie wnioski. Mam jeden wniosek, który ma na 100 pkt aż...15 (10/15 za uzasadnienie - i tak trochę naciągnięte, oraz 5/5 za kompletny wniosek). To pierwszy wniosek z tak małą ilością pkt. Ale, co? Możemy zawierać umowę. Nie ma nigdzie mowy o minimalnej ilości pkt?

Drugie pytanie. Wiem, że temat był już poruszany, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Jak zostaną nam pieniądze z I transzy na zadania w module I, to możemy prosić o przesunięcie na moduł II?
Matix
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 14:45
Zajmuję się: dofinansowania

Napisano: 04 wrz 2019, 14:17

Nie ma nigdzie napisane nic odnośnie liczby punktów uprawniających do dofinansowania więc nawet jak ktoś będzie miał 15 pkt to możemy takie dofinansowanie przyznać (niestety) pod warunkiem że mamy pieniążki na realizację wszystkich wniosków. Należy pamiętać tylko o zmianie minimalnej liczby punktów uprawniających do dofinansowania w danym roku w waszej jednostce u mnie np w zarządzeniu dyrektora mam wpisane że jest to 51 pkt i jeśli później obniżę tą wysokość do np 20 pkt to robię zarządzenie zmieniające.
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 05 wrz 2019, 8:52

ewaaa pisze:Nie ma nigdzie napisane nic odnośnie liczby punktów uprawniających do dofinansowania więc nawet jak ktoś będzie miał 15 pkt to możemy takie dofinansowanie przyznać (niestety) pod warunkiem że mamy pieniążki na realizację wszystkich wniosków. Należy pamiętać tylko o zmianie minimalnej liczby punktów uprawniających do dofinansowania w danym roku w waszej jednostce u mnie np w zarządzeniu dyrektora mam wpisane że jest to 51 pkt i jeśli później obniżę tą wysokość do np 20 pkt to robię zarządzenie zmieniające.
Nigdy nie zrobiłam zmiany minimalnej liczby punktów :o (taki zapis o pkt mamy w naszych "Zasadach..."). Do tej pory interpretowałam to w ten sposób, że minimalna liczba punktów jest po to, żeby wyłonić tych "pewniaków", a ci, którzy mają mniej niż określony próg, wpisywani są na listę rankingową i jeśli nie ma kasy z pierwszej transzy, to wnioskowałam dla nich o dodatkowe środki 15.10.
Czyli co, źle robiłam?
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2019, 12:18

PCPR-Trz pisze:
ewaaa pisze:Nie ma nigdzie napisane nic odnośnie liczby punktów uprawniających do dofinansowania więc nawet jak ktoś będzie miał 15 pkt to możemy takie dofinansowanie przyznać (niestety) pod warunkiem że mamy pieniążki na realizację wszystkich wniosków. Należy pamiętać tylko o zmianie minimalnej liczby punktów uprawniających do dofinansowania w danym roku w waszej jednostce u mnie np w zarządzeniu dyrektora mam wpisane że jest to 51 pkt i jeśli później obniżę tą wysokość do np 20 pkt to robię zarządzenie zmieniające.
Nigdy nie zrobiłam zmiany minimalnej liczby punktów :o (taki zapis o pkt mamy w naszych "Zasadach..."). Do tej pory interpretowałam to w ten sposób, że minimalna liczba punktów jest po to, żeby wyłonić tych "pewniaków", a ci, którzy mają mniej niż określony próg, wpisywani są na listę rankingową i jeśli nie ma kasy z pierwszej transzy, to wnioskowałam dla nich o dodatkowe środki 15.10.
Czyli co, źle robiłam?
Ja się trzymam tego co mamy w zasadach i od początku taką min. liczbę punktów wpisywałam w naszych zasadach i tego się trzymałam, osiągnął tą ilość puntów miałam środki finansowe to przekazywałam do dofinansowania a reszta czekała i tak zwykle dofinansowywaliśmy wszystkie wnioski, które wpłynęły (mały powiat) ale są takie jednostki gdzie faktycznie nie dla wszystkich wnioskodawców których wnioski są pozytywnie ocenione formalnie a mają małą ilość punktów z oceny merytorycznej wystarcza środków. Myślę że nawet jak Ci to zakwestionują podczas kontroli to nie będzie to rażące uchybienie.
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 06 wrz 2019, 12:58

Minimalną punktacje powinniście mieć w swoich zasadach, Zarządzeniu dyrektora.
Jeśli klient ma mało punktów ale "łapie" się to przyznajemy dofinansowanie wszystkim.
leon
Referent
Od: 06 lis 2017, 15:18
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x