becikowe pomocy??

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~malwina

becikowe pomocy??

Post autor: ~malwina »

dziecko urodzone w Grecji meldunki dziecka i matki w Polsce, ojciec Grek, czy na dziecko należy sie becikowe, mieszkają w Grecji. Nadmieniam że Pani wykłóca się jak jej udowodnię że tu nie przebywa z dzieckiem??
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: becikowe pomocy??

Post autor: nowa »

no raczej jej nie udowodnisz.
~malwina

Post autor: ~malwina »

to co przyznać mam
~Monia2006

Post autor: ~Monia2006 »

Doczytaj dokładnie ustawę. Jest w niej cos na temat przebywania na terytorium naszego kraju. Dokładnie nie jestem zorientowana który to artykuł ale wiem, że koleżanka wydała decyzje odmowną ze wzgledu na to, że nie przebywa na terytoium polski przed urodzeniem dziecka. Sprawdzic ja możesz w każdej chwili. Idziesz do domu pod adres jej zameldowania, spisujesz protokól z rozmowy ze współlokatorami a jednoczesnie wystepujesz z pismem na policję, żeby oni sprawdzili czy klientka tam mieszka. Jak pójdziesz do domu to niech domownicy wskaża miejsce jej spania, miejsce spania dziecka, zabawki, ubranka itp. Ponadto musi dołaczyc zaświadczenie z Grecji że tam nie pobierają żadnych świadczeń przetłumaczone przez przysięgłego tłumacza. Nie miej objekcji jak bedziesz miała komplet dokumentów wydajesz decyzje odmowną i przesyłasz na adres zameldowania w kraju. Jak odbierze ktos inny to doręczona skutecznie. Jeżeli nie obierze korespondencji i bedzie adnotacja poczty nie odebrano w terminie lub zapis że nie przebywa pod tym adresem to tez decyzja jest doręczona skutecznie. To wszystko co możesz zrobić. I pamietaj jeżeli ktoś z domowników odbierze decyzję i sie odwoła od niej do przesyłając dokumenty do sko poddaj w wątpiliwość czy rzeczywiście odwołanie złożyła adresatka decyzji gdyż jest to stwierdzione przez was że ona nie przebywa w kraju a odwołanie powinno wpłynąć z Grecji czyli ważne stemple pocztowe i wiarygodność podpisu.
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowa »

~Monia2006 nie możemy w takim przypadku chodzić na wywiad ustawa na to nie pozwala
~rafał

Post autor: ~rafał »

jak nowa
ODPOWIEDZ