OPS czy KRUS nienaleznie pobrane
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
OPS czy KRUS nienaleznie pobrane
Proszę o pomoc!!!!!!!! Jestem nową pracownicą i nie wiem co z tym zrobić. Klient uległ wypadkowi w 2005r. jest niepełnosprawny walczył z Krusem o rentę wypadkową. W maju 2006 złożył u nas wniosek o zasiłek pielegnacyjny spełniał warunki i go pobierał aż do dnia dzisiejszego. Dziś przyszedł z decyzją z Krusu o zmainie grupy i się okazało że od 01.07.2006 na bieżąco pobiera dodatek pielegnacyjny z Krusu.(nie przyznał się, że pobiera oba jednocześnie) Co robić ??????? To ja mam naliczyć nienależnie pobrane czy KRUS? U mnie wczesniej uzyskal swiadczenie więc oni przed wydaniem decyzji powinni byli sie skontaktować z naszym OPs-em?
ania
Re: OPS czy KRUS nienaleznie pobrane
no nienależnie pobrane ustalasz Ty, KRUS nie ma takich kompetencji
Jest taki zapis w naszej ustawie, że zasiłek nie przysługuje osobie jeśli jest uprawniona do dodatku. Czyli nienależnie pobrane ustalamy my, poza tym na szkoleniu z Mazurkiewiczem było, że taka osoba wcale nie musi pobierać tego dodatku, czyli wystarczy, że jest do tego dodatku uprawniona.
dodatkowo obowiązek powiadomienia spoczywa na osobie pobierającej świadczenia. Bez stresu wydaj decyzję nienależnie pobraną. Masz do tego podstawę!!!
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bardzo proszę o decyzję w sprawie umorzenia nienależnie pobranych świadczeń rodzinnych w calości.
Ze względu na stan zdrowia, pobyty w szpitalu osoba nie poinformowała nas, że otrzymała dodatek pielegnacyjny z Krus. Od nas pobiera zas. pielęgnacyjny . Będzie to spora kwota od stycznia do lipca a przebywa w leczeniu onkologicznym i naprawdę nie ma z czego wrócić. Bardzo proszę o wypowiedzi i decyzję.Pozdrowionka.
Ze względu na stan zdrowia, pobyty w szpitalu osoba nie poinformowała nas, że otrzymała dodatek pielegnacyjny z Krus. Od nas pobiera zas. pielęgnacyjny . Będzie to spora kwota od stycznia do lipca a przebywa w leczeniu onkologicznym i naprawdę nie ma z czego wrócić. Bardzo proszę o wypowiedzi i decyzję.Pozdrowionka.
Batki jezeli chodzi o umarzanie to bylabym ostrazna. umarzac mozna naprawde w wyjatkowych okolicznosciach! w pierwszej kolejnosci bym to odroczyla, ewentualnie ustalila naprawde minimalne raty.
Oprócz OPS czy KRUS nienaleznie pobrane - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
odsetki od nienależnie pobranych
becikowe pomocy??
becikowe-samotna
Zaiłek Pilęgnacyjny - zgon śiwdczeniobiorcy
prosze o pomoc
istny obłęd- moja i tylko moja wina. Co teraz??
czy nienależnie pobrane?
Becikowe a dziecko urodzone w Wielkiej Brytanii
Proszę o konsultację w sprawie odsetek
jak rozpatrzyć?
potrącenie z bieżących świadczeń
rodzice w Stanach
Nienależnie pobrane
nowe wnioski na becikowe
nienależnie pobrane
becikowe