Zaiłek Pilęgnacyjny - zgon śiwdczeniobiorcy

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~Isia

Zaiłek Pilęgnacyjny - zgon śiwdczeniobiorcy

Post autor: ~Isia »

Dzisiaj zostałam poinformowana, że w dniu 06.07. nastąpił zgon świadczenioriorcy, a 15 lipca zrobiłam wypłate zasiłku pielęgnacyjnego? Czy jest to świadczenie nienależnie pobrane? Co powinnan zrobić ??????///
~magda

Re: Zaiłek Pilęgnacyjny - zgon śiwdczeniobiorcy

Post autor: ~magda »

no właśnie, mam taką samą sytuację, pan zmarł 24.VI wypłata poszła na konto za czerwiec i lipiec, dziś żona nas poinformowała, bo nie wiedziała, że musi, myślała, że w USC wystarczy.
Co z tym ? nienależnie, nadpłacone ? czy nic?
~malgo

Post autor: ~malgo »

to są NP, jeżeli na konto to zwrócić sie do banku, jeżeli kasa to ktoś je pobrał i powinien oddać
~rafał

Post autor: ~rafał »

na bank - bank nie odda.
~Ewcia

Post autor: ~Ewcia »

to co dalej robić
~Rafał

Post autor: ~Rafał »

Jeżeli decyzja była wydana na osobę która zmarłą, to na kogo wyślesz decyzje o nienaleznie pobranym.. Trudno. Ktoś z rodziny odda - jak zaksiegujesz, chyb tylko zwrot zas.piel. bez decyzji, notatka, bez odsetek ? Jedynie sprawę można kierować na droge sądową. Koszty kto pokryje. Zasiłek pil. nie jest świadczeniem dziedzicz.? Takie problemy są i będą.
ODPOWIEDZ