kobieta nie ma swiadomosci co do miejsca i czasu- nic nie kuma, opiekuje sie ni a obca osoba / rodziny nie ma/ w zamian za dochowek pani przepisala na rzecz tego pana mieszkanie. teraz on chce ja wyslac przy pomocy naszego osrodka do dps-u lub zakładu opiekunczo- wychowawczego;( co mam zrobic nie chce jej tam na sile i wbrew woli kierowac a ona mi wszystko podpisze i zgodzi sie jak oni jej tak kaza powiedziec ze chce ;(
Nie powinnaś kierować do DPS, usługi opiekuńcze to najlepsze wyjście. Jeśli stan zdrowia tej osoby jest dobry powinna przebywać w domu. Trzebabt porozmawiać z sąśiadami może ktoś zajrzy, bo z tego co piszesz to wygląda że ta pijawa gotowa otruć Ci klientke
Mam w dps podobny przypadek. powinnaś się zastanowić co będzie w tej sytuacji lepsze dla tej kobiety. Czy odmówić jej skierowania do dps i pozostawić w opiece \"niepewnego\" człowieka. Jest jeszcze możliwośc pozostawienia decyzji sądowi. Skoro kobieta wymaga skierowania do dps a nie jest w stanie takiej decyzji podjąć to uważam że powinien o tym zdecydować są rodzinny.
Mojemu mieszkańcowi, który również przepisał mieszkanie na obcą osobę w zamian za podpisanie notarialnie umowy na dożycie wyszło to na zdrowie. Ze wszelkimi sprawami, problemami dotyczącymi mieszkańca zwracam sie do jego tzw. opiekuna, czyli człowieka z którym podpisał umowę. Dobrze nam się współpracuje. Najważniejsze, że mieszkaniec jest szczęśliwy i zadowolony