zasiłek stały - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 sie 2009, 0:16

czy wniosek o przyznanie zasiłku stałego moge złożyć jeszcze przed wydaniem orzeczenia o niepełnosprawności, np. 28 sierpnia? Komisję mam dopiero 12 września.
~magda

Napisano: 28 sie 2009, 10:00

NIE, gdyż zasiłek zostanie przyznany od dnia złożenia orzeczenia i komisji. Nie masz podstaw do składania podania o zasiłek stały gdyz nie wiadomo czy otrzymasz niepełnosprawność??
Więc jeśli teraz złożysz to będą musieli zrobić wywiad i dac odmowę za sierpień
~O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Napisano: 28 sie 2009, 10:02

A co do ZUS się nie składa????????????????? mało latek????? a później rencista z mops??
Renciści to w ZUS a w mops to pomoc z podatków ludzi pracujących więc trzeba szanować ich pracę i sam fakt że rano wstają a ty spisz
~O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Napisano: 16 wrz 2009, 20:45

Do O\\\\\\\\\\\\\\\\
Jak nie masz zielonego pojęcia o sytuacji to prosze Cię nie wypowiadaj się. Ja też pracuję, płacę podatki, z których później utrzymujemy zasiłkowców.
Kobieta, która trafiła do DPS, jest niepełnosprawna intelektualnie od dziecka, trafiła tu bardzo zaniedbana. Nikt nie zadbał o to żeby była leczona, miała w porę wydane orzeczenie przez lekarza orzecznika ZUS, niekt nie postarał się o zapewnienie jej wcześniej środkó do życia. Dzisiaj na to już jest sporo za późno. Dom pomocy społecznej i zasiłek stały jest dla niej jedyną alternatywą. Trochę współczucia. Bywają przypadki i to nawet częste, że zasiłki stałe przyznaje się osobom, które na swój los sobie zapracowały. śa również wyjątki. Mam nadzieję że chociaż trochę wstyd Ci za Twoją wypowiedź.
~marta

Napisano: 30 wrz 2009, 15:25

brawo magda, należało mu się.
~berta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x