bezdomni kontra mróz - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 01 lut 2010, 20:27

czy można zmusić bezdomnego do pójścia do schroniska????
Facet za Chiny nie chce iść do placówki, aż strach pomysleć jakie mogą być tego skutki.....ale jak mam go przekonać??? Co tydzień łaże do niego do piwnicy i proszę, a on ma to wszystko w d...A jesli zamarźnie, to ja z pracy wylatuje bez dwóch zdań!!!
~Pawełek

Napisano: 01 lut 2010, 23:42

Żyjemy w wolnym kraju i nikogo nie mozna do niczego przymusic. Wez od faceta oswiadczenie, ze został poinformowany o mozliwosci zamieszkania w placówce pomocowej i nie wyraza zgody na zamieszkanie w niej. Najlepiej jakby oswiadczenie podpisał w obecności, np. innego pracownika socjalnego lub funkcjonariusza słuzby porządkowej czyli straznika miejskiego lub policjanta. Wyslij pismo na Policje o monitorowanie tego srodowiska. Pozdrowo z Wrocka
~xxll-wrocek

Napisano: 02 lut 2010, 9:57

Czy jak bezdomny ma wszystko w d... w tej sytuacji udzielacie mu innej pomocy, myślę o zasiłku celowym na żywność lub obiadach w jadłodajni.
~Kaśka

Napisano: 03 lut 2010, 18:30

Udzielamy pomocy bezdomnemu w postaci zasiłku okresowego celowego, w postaci posiłków itd. Pomagamy w znalezieniu lokalu mieszkalnego, piszemy wnioski do Burmistrza,Prezydenta,Starosty
Często,jeśli jest to możliwe, to na okres zimy wynajmujemy pokój i opłacamy .
~Yene

Napisano: 03 lut 2010, 18:30

Udzielamy pomocy bezdomnemu w postaci zasiłku okresowego celowego, w postaci posiłków itd. Pomagamy w znalezieniu lokalu mieszkalnego, piszemy wnioski do Burmistrza,Prezydenta,Starosty
Często,jeśli jest to możliwe, to na okres zimy wynajmujemy pokój i opłacamy .
~Yene

Napisano: 03 lut 2010, 18:47

Prawo do samostanowienia

W Warszawie jest facet, który w te mroźne dni mieszka w altance śmietnikowej. Kilka razy dziennie odwiedza go straż miejska proponując miejsce w schronisku lub noclegowni. Kilka razy odwiedzili go również pracownicy socjalni.
On chce żyć tak jak żyje i ma do tego prawo.
https://ops.pl/news.php?id=18764
~pracownik socjalny

Napisano: 03 lut 2010, 19:47

dzięki kochani za odpowiedzi
~pawełek

Napisano: 03 lut 2010, 19:48

dzięki kochani za odpowiedzi
~pawełek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny