bezdomni kontra mróz
bezdomni kontra mróz
czy można zmusić bezdomnego do pójścia do schroniska????
Facet za Chiny nie chce iść do placówki, aż strach pomysleć jakie mogą być tego skutki.....ale jak mam go przekonać??? Co tydzień łaże do niego do piwnicy i proszę, a on ma to wszystko w d...A jesli zamarźnie, to ja z pracy wylatuje bez dwóch zdań!!!
Facet za Chiny nie chce iść do placówki, aż strach pomysleć jakie mogą być tego skutki.....ale jak mam go przekonać??? Co tydzień łaże do niego do piwnicy i proszę, a on ma to wszystko w d...A jesli zamarźnie, to ja z pracy wylatuje bez dwóch zdań!!!
Re: bezdomni kontra mróz
Żyjemy w wolnym kraju i nikogo nie mozna do niczego przymusic. Wez od faceta oswiadczenie, ze został poinformowany o mozliwosci zamieszkania w placówce pomocowej i nie wyraza zgody na zamieszkanie w niej. Najlepiej jakby oswiadczenie podpisał w obecności, np. innego pracownika socjalnego lub funkcjonariusza słuzby porządkowej czyli straznika miejskiego lub policjanta. Wyslij pismo na Policje o monitorowanie tego srodowiska. Pozdrowo z Wrocka
Czy jak bezdomny ma wszystko w d... w tej sytuacji udzielacie mu innej pomocy, myślę o zasiłku celowym na żywność lub obiadach w jadłodajni.
Udzielamy pomocy bezdomnemu w postaci zasiłku okresowego celowego, w postaci posiłków itd. Pomagamy w znalezieniu lokalu mieszkalnego, piszemy wnioski do Burmistrza,Prezydenta,Starosty
Często,jeśli jest to możliwe, to na okres zimy wynajmujemy pokój i opłacamy .
Udzielamy pomocy bezdomnemu w postaci zasiłku okresowego celowego, w postaci posiłków itd. Pomagamy w znalezieniu lokalu mieszkalnego, piszemy wnioski do Burmistrza,Prezydenta,Starosty
Prawo do samostanowienia
W Warszawie jest facet, który w te mroźne dni mieszka w altance śmietnikowej. Kilka razy dziennie odwiedza go straż miejska proponując miejsce w schronisku lub noclegowni. Kilka razy odwiedzili go również pracownicy socjalni.
On chce żyć tak jak żyje i ma do tego prawo.
https://ops.pl/news.php?id=18764
W Warszawie jest facet, który w te mroźne dni mieszka w altance śmietnikowej. Kilka razy dziennie odwiedza go straż miejska proponując miejsce w schronisku lub noclegowni. Kilka razy odwiedzili go również pracownicy socjalni.
On chce żyć tak jak żyje i ma do tego prawo.
https://ops.pl/news.php?id=18764
Oprócz bezdomni kontra mróz - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
OPS-klient-Komisja Alkoholowa
Kontrakt i program wychodzenia z bezdomności - literatura?
Shcronienie dla chorego bezdomnego- pilne
bezdomny?
przemoc domowa- czy mozna poinformowac szkołę?
PRACE DORYWCZE KLIENTOW
bezdomny - co robic?
dofinansowanie
niebieska karta
zima kontra bezdomni
pomoc dla bezdomnych
Na co można środki z Komisji?
podstawa prawna do dożywiania
nadwyżka budżetu
Kierownik OPS w składzie Komisji
Czy ktoś coś słyszał??