specjalizacja - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 sty 2014, 21:09

Czy ukończone studia na kierunku pedagogika o specjalności praca socjalna z resocjalizacją w 2004 r ( pracuje obecnie jako pracownik socjalny ) uprawniają mnie do ukończenia specjalizacji I stopnia w zawodzie pracownik socjalny ?
~xxx

Napisano: 28 sty 2014, 11:39

nie musisz robić specjalizacji I stopnia , od razu możesz iść na II stopień specjalizacji bo jesteś po studiach
~.....xxx..........

Napisano: 28 sty 2014, 11:55

Jesli masz co najmniej 5 lat stażu w zawodzie i jeżeli studia które ukończyłaś spełniają poniższe wymogi, to faktycznie możesz iść od razu na II stopień:
\"Wymóg posiadania specjalizacji, o której mowa w ust. 1 pkt 2, nie dotyczy osób, które ukończyły:
1) studia wyższe na kierunku praca socjalna lub
2) studia wyższe o specjalności praca socjalna na jednym z kierunków, o których mowa w art. 5 ust. 3 ustawy z dnia 16 lutego
2007 r. o zmianie ustawy o pomocy społecznej, lub
3) studia wyższe w wyższej szkole zawodowej o specjalności praca socjalna, o której mowa w art. 5 ust. 1 ustawy z dnia
16 lutego 2007 r. o zmianie ustawy o pomocy społecznej, lub
4) studia wyższe na jednym z kierunków, o których mowa w art. 116 ust. 1 pkt 3 ustawy, o specjalności przygotowującej
do wykonywania zawodu pracownika socjalnego, o której mowa w art. 116 ust. 1 pkt 3 i ust. 1a ustawy.\"

~socjalna_pokl

Napisano: 28 sty 2014, 16:12

pytanie tylko po co?
~as ss

Napisano: 28 sty 2014, 22:52

dla własnego samorozwoju,np....
~socjalna_pokl

Napisano: 28 sty 2014, 23:18

do socjalna pokl
Ja mam kwalifikacje z art 156 ust 3austawy o pomocy społecznej Dz.U nr 40 poz 229 z 2010 a\" 3a. Osoby, które przed dniem 1 maja 2004 r. rozpoczęły studia wyższe licencjackie lub wyższe magisterskie na kierunkach: pedagogika, psychologia, politologia lub socjologia, po uzyskaniu dyplomu ukończenia tych studiów mogą wykonywać zawód pracownika socjalnego.” Nie widzę wzmianki o moich kwalifikacjach . Dlatego mam dylemat . Czy ktoś z Was posiadał podobne kwalifikacje i ukończył specjalizację. Proszę o pomoc
~xxx

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x