bezsilna - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 lip 2015, 10:22

Witam ... pomożcie prosze. Sytuacja przedstawia się następująco . Rodzina szescioosobowa, ojciec rodziny naduzywający alkoholu ...obecnie jest po zastrzyku wspomagającym absencje alkoholową ,mimo to nadal pije . GKRPA złozyła wniosek o przymusowe leczenie. Sąd zalecił leczenie niestacjonarne. GKRPA złożyła ponowny wniosek o zmiane trybu leczenia na stacjonarny gdyż zona wniosła iż to nic nie pomaga ze juz nie jeździ na terapie i nadal pije . Sąd ostatnio oddalił wniosek GKRPA . Złozyliśmy wniosek o uzasadnienie decyzji sądu. Czekamy a on nadal pije nawet w dniu dzisiejszym dzwoniła żona ze jest pijany......a moja bezsilność ...brak słow czy moge coś jeszcze zrobić ???
socjał25

Napisano: 08 lip 2015, 10:33

a skąd ma kasę na picie?
abc

Napisano: 08 lip 2015, 10:41

pracuje dorywczo ...
socjał25

Napisano: 08 lip 2015, 11:14

Niech kobieta wystąpi do sądu o rozdzielność majątkową i alimenty. Na picie ma a dla rodziny już nie? Oczywiście płacił nie będzie ale ona otrzyma świadczenie z funduszu. Miałam nadzieję, że w innej części kraju są normalniejsi sędziowie, niestety myliłam się, wszędzie to samo.... I co może zrobić pracownik z uzależnionym.
socjal 123

Napisano: 08 lip 2015, 12:19

socjał123 a masz jakiś wniosek ....gotowca . Wniosek do Sądu rodzinnego ?? o rozdzielność i alimenty razem ??? A nie trzeba separacji i alimenty?? Proszę o rade
socjał25

Napisano: 08 lip 2015, 12:48

Rozdzielność pisze od serca jak jest i mniej prawnych zajawek tym lepiej. naważniejsze to PIJE MOŻE NAROBIĆ DŁUGÓW ZA KTÓRE BĘDZIE ODPOWIEDZIALNA NIC NIE WINNA RODZINA,
Alimenty na podstawie braku zaspokajania potrzeb rodziny, picie, narażanie dzieci na niespokojenie podstawowych potrzeb.
Wredna1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x