błedna decyzja SKO - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 mar 2016, 10:31

jakie się postępowanie w przypadku gdy SKO uchyli naszą decyzję, przyzna dodatek mieszkaniowy w nowej kwocie, ale ja wiem, że ta kwota którą oni wyliczyli jest o 130 zł wyższa niż wychodzi z wyliczenia,

chodzi o to, że doliczamy dodatek pielęgnacyjny do dochodu, wnioskodawca się odwołuje, SKO liczy na nowo, do tej pory SKO wyliczał poprawnie, ale teraz udział własny wyliczyli od dochodu średniego na osobę, a nie od średniego miesięcznego, przez to dodatek jest większy o 130zł niż powinien być przy odjęciu tylko dodatku pielęgnacyjnego od dochodu,

co powinniśmy zrobić w takim przypadku? wiem że przysługuje skarga, ale może jest inne wyjście?
Kasia C.

Napisano: 09 mar 2016, 10:48

mialam podobny przypadek ,popros o wyliczenie z zaprzyjaznionych gopsow ,mopsow ,jesli beda wyliczenia takie jak twoje to przeslij do sko te wyliczenia i popros o ponowne przeliczenie ,
ona 33

Napisano: 09 mar 2016, 11:05

po prostu zadzwoń do nich i pogadaj z tym orzekającym który to pisał....to tez ludzie

mi zdarzały się różne błędy w decyzjach sko i nie było problemu
kss

Napisano: 09 mar 2016, 14:23

...ja przy wyliczaniu dodatku nie przyjmuję do dochodu dodatku pielęgnacyjnego. Może wasze SKO jest mądrzejsze i też nie przyjęło.pozdrawiam
tekla

Napisano: 15 mar 2016, 12:23

błędne wyliczenie SKO nie dotyczyło wliczenia lub nie wliczenia dodatku pielęgnacyjnego....

zgodnie z zaleceniem radcy prawnego niestety my wliczamy dodatek pielęgnacyjny,
następnie wnioskodawca się odwołuje, SKO nie wlicza dodatku pielęgnacyjnego,
oblicza nową kwotę dodatku, uchyla naszą decyzję i przyznaje w nowej kwocie przez SKO wyliczonej,
(pomijam, że my wychodzimy na wariatów, ale cóż)
no i właśnie jednego razu SKO odjęło ten nieszczęsny dodatek pielęgnacyjny, ale i tak wyliczyli całkiem inną kwotę,
mam wychodził ok. 50 zł, a oni przyznali w kwocie ok. 170 zł, ale to był ich błąd w wyliczeniach,

sprawę rozwiązałam w ten sposób że wysłałam wniosek o sprostowanie błędu, dziś otrzymałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania adm.
no i czekam co będzie dalej.....
Kasia C.

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x