skład gospodarstwa domowego - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 08 mar 2016, 12:03

Małżeństwo po rozwodzie.
Mieszkają "razem, ale osobno", jedno ma jeden pokój, drugie drugi i a łazienka i kuchnia na pół. Była Żona jest jest wynajmującą i na nią są umowy.
Złożyła wniosek, a do gospodarstwa zaliczyła siebie i byłego męża, który otrzymuje ZASIŁEK STAŁY DLA OSOBY SAMOTNIE GOSPODARUJĄCEJ.
Powiedzieć jej że tylko ma złożyć tylko na siebie i tylko ona jedna mieszka?
Jak to ugryźć ?
gopi11
Stażysta
Od: 25 sty 2016, 9:12
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2016, 12:19

Dobrze złożyła co nas interesuje w jakim są związku?? Przecież razem mieszkają
wer

Napisano: 08 mar 2016, 12:44

ale on ma zasiłek stały z tytułu osoby samotnie gospodarującej
gopi11
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2016, 12:48

dla MOPSU prowadzą osobne gospodarstwo a dla DM mieszkają pod jednym dachem i bierzesz dochody jej i jego albo chcesz się bawić w podział czynszu i dwie decyzje o DM dla dwóch
wer

Napisano: 08 mar 2016, 12:54

dla MOPSU prowadzą osobne gospodarstwo a dla DM mieszkają pod jednym dachem i bierzesz dochody jej i jego albo chcesz się bawić w podział czynszu i dwie decyzje o DM dla dwóch
nie rozumiem tej tezy czarne jest czarne białe jest białe Mieszkanie pod wspólnym dachem nie stanowi wykładnika wspólnego gospodarstwa domowego .....
A tok postępowania zależy tylko od inwencji twórczej przyjmującego wniosek, który jest prawidłowy pod warunkiem że nie wiemy o rozwodzie (teraz pytanie chcemy wiedzieć czy nie ?)
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 8:52

małe ww pisze:
nie rozumiem tej tezy czarne jest czarne białe jest białe Mieszkanie pod wspólnym dachem nie stanowi wykładnika wspólnego gospodarstwa domowego .....
A tok postępowania zależy tylko od inwencji twórczej przyjmującego wniosek, który jest prawidłowy pod warunkiem że nie wiemy o rozwodzie (teraz pytanie chcemy wiedzieć czy nie ?)

ZASIŁEK STAŁY DLA OSOBY SAMOTNIE GOSPODARUJĄCEJ- jest dla osoby samotnej, bądź po rozwodzie jak w tym przypadku

We wniosku jest: dochody moje i wymienionych wyżej kolejno członków mojego gospodarstwa dmomowego wynosiły...
gopi11
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 9:43

po co mnie cytujesz . mój post był kontr argumentem dla wer które nie wiem jak pojmuje definicje wspólnego gospodarstwa . nie może być w OPS-ie osobno a dla dodatków razem tym bardziej że mają orzeczony rozwód (chyba że teraz żyją w konkubinacie :lol: )
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 11:18

małe ww - przepraszam :)

To poradzić tej Pani niech złoży tylko na siebie?
gopi11
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 11:30

teraz ja zacytuje się jeszcze raz a ty uważnie to przeczytaj
"tok postępowania zależy tylko od inwencji twórczej przyjmującego wniosek, który jest prawidłowy pod warunkiem że nie wiemy o rozwodzie (teraz pytanie chcemy wiedzieć czy nie ?)"
* jeśli przyjmiesz wniosek jak jest wklepujesz wniosek ENTER i poszło...
* jeśli chcesz walczyć czeka cię "podział mieszkania" czyli wyliczenie udziałów w częściach wspólnych i określenie pomieszczeń które zajmuje ona a które on a następnie wyliczenie należnych opłat......
wybór zależy od ciebie
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 14:30

i jeżeli ja widzę że w dochodach były małżonek ma: Zasilek staly dla os samotnie gospodarującej to dla mnie nie ma znaczenia, bo oni tak napisali ?
ale w wykazie osób Pani napisała były mąż.

A jak bym jej "podpowiedziała" żeby złożyła tylko na siebie że ona sama gospodaruje i tylko jej dochody?

Chodzi o to czy jak przyjdzie ktoś kontrolujący i zobaczy właśnie ten jego zasiłek dla samotnego to mi zarzucić może że przyjęłam wniosek gdzie w wspólne gospodarstwo to 2 osoby, co wyklucza właśnie ten zasiłek
gopi11
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x