Czyste Powietrze- pomóżcie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA
- Kontakt:
Czyste Powietrze- pomóżcie
Pani chce zaświadczenie do Czystego Powietrza, że pobiera od nas świadczenie pielęgnacyjne na dziecko. Czy takie zaświadczenie podlega opłacie? Jak Wy robicie?
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Czyste Powietrze- pomóżcie
Nie podlega opłacie, wydajemy u nas różne zaświadczenia o pobieraniu i niepobieraniu sr, fa i ewentualnie że nie korzysta z pomocy społecznej.ewelina123 pisze: 13 lis 2024, 14:39 Pani chce zaświadczenie do Czystego Powietrza, że pobiera od nas świadczenie pielęgnacyjne na dziecko. Czy takie zaświadczenie podlega opłacie? Jak Wy robicie?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
art.2 ust.1 pkt9 ustawy o opłacie skarbowej, Nie podlega opłacie skarbowej: wydanie zaświadczenia, o którym mowa w art. 411 ust. 10g ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. - Prawo ochrony środowiska (Dz. U. z 2022 r. poz. 2556 i 2687 oraz z 2023 r. poz. 877, 1506, 1688 i 1719), wymaganego do uzyskania dofinansowania z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej lub wojewódzkiego funduszu ochrony środowiska i gospodarki wodnej.
-
- Referent
- Kontakt:
Ja myślałam, ze Pani chodzi o zaswiadczenie dotyczące świadczenia pielęgnacyjnego, które chce dołaczyc do wniosku o czyste powietrze, a nie samo zaświadczenie do czystego powietrza. Ale ono też nie podlega opłacie skarbowej. Opłacie skarbowej podlega natomiast udzielenie pełnomocnictwa jak ktoś np. zleca odbiór takiego zaświadczenia osobie trzeciej.Szarak pisze: 15 lis 2024, 9:56 art.2 ust.1 pkt9 ustawy o opłacie skarbowej, Nie podlega opłacie skarbowej: wydanie zaświadczenia, o którym mowa w art. 411 ust. 10g ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. - Prawo ochrony środowiska (Dz. U. z 2022 r. poz. 2556 i 2687 oraz z 2023 r. poz. 877, 1506, 1688 i 1719), wymaganego do uzyskania dofinansowania z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej lub wojewódzkiego funduszu ochrony środowiska i gospodarki wodnej.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
@zombi
1.Moja wina ja nie doczytałem.
2.Od zaświadczenia o pobieraniu ŚP do CP nie wołałbym opłaty skarbowej ale wołałbym o podanie przepisu prawa do tego albo dokument z funduszu ochrony środowiska i gospodarki wodnej, że zobowiązał do dostarczenia takiego dokumentu.
3. Nie zgadzam się, że opłata skarbowa jest od pełnomocnictwa dla osoby trzeciej tylko do obioru zaświadczenia.
2.Od zaświadczenia o pobieraniu ŚP do CP nie wołałbym opłaty skarbowej ale wołałbym o podanie przepisu prawa do tego albo dokument z funduszu ochrony środowiska i gospodarki wodnej, że zobowiązał do dostarczenia takiego dokumentu.
3. Nie zgadzam się, że opłata skarbowa jest od pełnomocnictwa dla osoby trzeciej tylko do obioru zaświadczenia.
-
- Referent
- Kontakt:
No tak napisałam właśnie, ze pełnomocnictwo do odbioru zaświadczeniaSzarak pisze: 15 lis 2024, 11:31 @zombi
Oprócz Czyste Powietrze- pomóżcie - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Czyste powietrze pozostawienie żądania bez rozpatrzenia czy postanowienie o odmowie wydania zaświadczenia?
Korekta bonu
Brak odpowiedzi z ZUS OK-Wudy "13 i 14"
bon - odwołanie
Renta rodzinna - nie rozliczana
Dodatek gazowy.
Obywatel Niemiec - bon
bon - bez ubezpieczenia i bez dochodu
skład gospodarstwa/ alimenty
Bon energetyczny - skład rodziny
Czy to już koniec ?
działalnośc rolna - działy specjalne
poczta od 2025