Napisano: 20 cze 2024, 13:16
Ten z Łopieki pisze: ↑20 cze 2024, 8:04
Lady90 pisze: ↑19 cze 2024, 15:25
Dokładnie wszystkie "dodatki" realizuje dział ŚRiFA i ma robić i cicho siedzieć!
Przecież wraz z tymi "dodatkami" przekazywane są Wam środki na koszty obsługi przeznaczone na wynagrodzenia

Natomiast wszelkie inne sprawy, które są realizowane za darmoszkę, lądują dziale pomocy społecznej
a teraz ja sie wypowiem dział świadczeń rodzinnych... mała gmina... koszty obsługi z dodatku osłonowego ok 2500 zł nie dostałam nic a nic... dodatek węglowy robiłam ja i pracownicy socjalni przyjmowali wnioski czasem, myślałam że dostaniemy my razem, dostało dużo więcej osób co nawet nic nie robiły nagrody a nie dodatki... w pierwszej kolejności koszty obsługi ida na licencje, druki, papier, poczta itp a reszta zostaje lub nie dla pracownika... w dużych ośrodkach może to i dużo kasy u nas niewiele.... cały czas zajmuje się wszelkimi dodatkami, nieraz zostałam zwyzywana od rożnych nieprzyjemnych przezwisk tylko dlatego, że rzad zmieniał ustawę...teraz nakłada sie bon z okresem przyjmowania zasiłków rodzinnych i mimo, ze zauważam ze jest ich coraz mniej to jednak same odmowy zajmują więcej czasu niż przyznanie.... wiec ja widzę jaka prace maja pracownicy socjalni, asystenci rodzin i my ze świadczeń i każdemu z nas nie ujmuję pracy bo każdy ma zrobić co musi, ale nie mówcie mi że my jesteśmy gorsi bo w teren nie chodzimy... czasem dużo więcej pomagamy ludziom... ale jak mówię mi przy przyjmowaniu wniosków czasem pracownicy socjalni pomagają bo ja jestem sama ze wszystkim a one są dwie i za to im dziękuję... natomiast przy wydawaniu darów ja pomagam im... dlatego uważam za sprawiedliwe aby dodatek była dla wszystkich w ops...
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."