Bon Energetyczny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 19 cze 2024, 15:25

Dokładnie wszystkie "dodatki" realizuje dział ŚRiFA i ma robić i cicho siedzieć!
Lady90
Referent
Od: 15 sty 2018, 14:29
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA

Napisano: 20 cze 2024, 8:04

Lady90 pisze:
19 cze 2024, 15:25
Dokładnie wszystkie "dodatki" realizuje dział ŚRiFA i ma robić i cicho siedzieć!
Przecież wraz z tymi "dodatkami" przekazywane są Wam środki na koszty obsługi przeznaczone na wynagrodzenia :roll: Natomiast wszelkie inne sprawy, które są realizowane za darmoszkę, lądują dziale pomocy społecznej :|
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam kamieniami w dinozaury

Napisano: 20 cze 2024, 8:30

Ten z Łopieki pisze:
20 cze 2024, 8:04
Lady90 pisze:
Przecież wraz z tymi "dodatkami" przekazywane są Wam środki na koszty obsługi przeznaczone na wynagrodzenia :roll: Natomiast wszelkie inne sprawy, które są realizowane za darmoszkę, lądują dziale pomocy społecznej :|
Widzę odpowiedź w stylu "nie wiem, ale się wypowiem" :roll:
Iwona28
Referent
Od: 09 cze 2017, 8:06
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia

Napisano: 20 cze 2024, 9:12

On wie i my wiemy.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 20 cze 2024, 9:18

Iwona28 pisze:
20 cze 2024, 8:30
Widzę odpowiedź w stylu "nie wiem, ale się wypowiem" :roll:
No to mnie uświadom ;) Czego nie wiem?
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam kamieniami w dinozaury

Napisano: 20 cze 2024, 9:35

Tak żeby być jednak w zgodzie z prawdą to trzeba dodać, że "na prowincji" koszty obsługi nie starczą na zakup licencji systemu dziedzinowego, a co dopiero mówić o wynagrodzeniu za realizowane przez pracownika zadanie ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 20 cze 2024, 11:57

wszystkich do jednego worka nie wrzucisz ale ile pracownikóch socjalnych faktycznie idzie w teren a ile pije kawe? to że rodzinne i fundusze za biurkiem siedza to wcale lekkiej pracy nie maja. piszesz o rozmowach z ludzmi itp a ile ludzi awanturujacych jest przy tamtych dzialach czy weglówkach ? przy bonie bedzie zapierdziel a wynagrodzenie jakie tak realnie? 300 ?
Marta11
Stażysta
Od: 28 mar 2022, 10:13
Zajmuję się: SŚRiFA/ŚW/

Napisano: 20 cze 2024, 12:02

Korowiow pisze:
20 cze 2024, 9:35
Tak żeby być jednak w zgodzie z prawdą to trzeba dodać, że "na prowincji" koszty obsługi nie starczą na zakup licencji systemu dziedzinowego, a co dopiero mówić o wynagrodzeniu za realizowane przez pracownika zadanie ;)
Marta11 pisze:
20 cze 2024, 11:57
wszystkich do jednego worka nie wrzucisz ale ile pracownikóch socjalnych faktycznie idzie w teren a ile pije kawe? to że rodzinne i fundusze za biurkiem siedza to wcale lekkiej pracy nie maja. piszesz o rozmowach z ludzmi itp a ile ludzi awanturujacych jest przy tamtych dzialach czy weglówkach ? przy bonie bedzie zapierdziel a wynagrodzenie jakie tak realnie? 300 ?
zgodzę się w 100 %
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 20 cze 2024, 13:16

Ten z Łopieki pisze:
20 cze 2024, 8:04
Lady90 pisze:
a teraz ja sie wypowiem dział świadczeń rodzinnych... mała gmina... koszty obsługi z dodatku osłonowego ok 2500 zł nie dostałam nic a nic... dodatek węglowy robiłam ja i pracownicy socjalni przyjmowali wnioski czasem, myślałam że dostaniemy my razem, dostało dużo więcej osób co nawet nic nie robiły nagrody a nie dodatki... w pierwszej kolejności koszty obsługi ida na licencje, druki, papier, poczta itp a reszta zostaje lub nie dla pracownika... w dużych ośrodkach może to i dużo kasy u nas niewiele.... cały czas zajmuje się wszelkimi dodatkami, nieraz zostałam zwyzywana od rożnych nieprzyjemnych przezwisk tylko dlatego, że rzad zmieniał ustawę...teraz nakłada sie bon z okresem przyjmowania zasiłków rodzinnych i mimo, ze zauważam ze jest ich coraz mniej to jednak same odmowy zajmują więcej czasu niż przyznanie.... wiec ja widzę jaka prace maja pracownicy socjalni, asystenci rodzin i my ze świadczeń i każdemu z nas nie ujmuję pracy bo każdy ma zrobić co musi, ale nie mówcie mi że my jesteśmy gorsi bo w teren nie chodzimy... czasem dużo więcej pomagamy ludziom... ale jak mówię mi przy przyjmowaniu wniosków czasem pracownicy socjalni pomagają bo ja jestem sama ze wszystkim a one są dwie i za to im dziękuję... natomiast przy wydawaniu darów ja pomagam im... dlatego uważam za sprawiedliwe aby dodatek była dla wszystkich w ops...
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 20 cze 2024, 14:37

Z wielkim szacunkiem dla Ciebie i Twojej pracy, ale dostałem nerwa jak napisałaś czasem ,,pomogamy więcej ludziom". Nie masz do końca pojęcia o naszej pracy pomimo,że obcujesz jak widać z socjalnymi.Decyzje odmowne też klepiemy i te trudne też. Jeden przykład. Walka z księdzem o dodatek węglowy.Trzech prawników i każdy inaczej. Trzeba było samemu być prawnikiem i cały czas się bać bo dawał popalić. Ludzkie problemy na co dzień co wy o tym wiecie? Was nikt nie goni z nożami i nie bluzga Wam na dzień dobry. My niestety musimy wszystko wziąźć na klatę z tym się zmagać. I tyle w tym temacie.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x