brak faktury za energie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 lis 2015, 20:05

Zgłosiła się do mnie rodzina niedawno zamieszkali na naszym terenie i nie mają jeszcze faktury za energię i co mogę z tym zrobić? :?
Nowa zagubiona

Napisano: 26 lis 2015, 11:19

mowę podpisali?? To niech idą zapłacić za te dni co mieszkają ;)
qwer

Napisano: 26 lis 2015, 11:48

ja wklejam do decyzji takie coś! Do dodatku mieszkaniowego nie wyliczono ryczałtu za  brak centralnego ogrzewania, braku centralnie ciepłej wody z powodu braku rachunku za energie elektryczną.
Zgodnie z § 3.pkt.1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 28 grudnia 2001r. z póź. zm. " jeżeli lokal mieszkalny nie jest wyposażony w instalację doprawadzjącą energię cieplną do celów ogrzewania, za wydatek, stanowiący podstawę do obliczania ryczałtu na zakup opału, uznaje się równowartość 5 kwh energii elektrycznej według rachunku za ostatni okres rozliczeniowy, z wyłączeniem opłaty abonamentowej oraz stałych opłat miesięcznych, za 1 m²normatywnej powierzchni użytkowej, o której mowa w art. 5, z uwzgędnieniem art. 6 ust.9 ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych. i §3 pkt.2 " jeżeli lokal mieszkalny nie jest wyposażony w instalację ciepłej wody, za wydatek stanowiący podstawę obliczania ryczałtu na zakup opału, uznaje się równowartość 20 kwh energii elektrycznej według rachunku za ostatni okres rozliczeniowy, z wyłączeniem opłaty abonamentowej oraz stałych opłat miesięcznych, na każdego członka gospodarstwa.
sasiad

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x