brak środków na wypłatę rodzinnego - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 23 lis 2020, 16:47

Mam takie pytanko. Zaplanowałam za mało na rodzinne. Taki błąd ponieważ do wydatków nie doliczyłyśmy tych wydatków, które i oszczędziłyśmy i miałyśmy wydać w grudniu. Z informacji z UW wiem, że potrzeby były ostateczne i może da rade coś w grudniu ale nie wiadomo. I moje pytanie jest takie czy jest możliwość żebym nie opłaciła w grudniu składek społecznych bo to by mi wyszła podobna kwota do tej niezaplanowanej. Czy ktoś tak miał że składki grudniowe wykazał jako zobowiązania na koniec roku. Czy od razu za takie działania dostanę po głowie? I czy muszę wykazywać to jako zobowiązania skoro termin jest do 05.01.2021?
ninka
Praktykant
Od: 18 paź 2017, 10:39
Zajmuję się: PS

Napisano: 23 lis 2020, 19:34

na podst. art 170 ust. 2 ustawy o finansach publicznych można wystąpić jeszcze o środki; dobrze jest to skonsultować ze swoim UW; w ubiegłym roku pisałam o środki na św. wychowawcze 13.12 i dostałam środki koło 20go; uzasadniłam, że doszły decyzje, których wcześniej nie byłam w stanie uwzględnić w planowaniu; w tym roku prawdopodobnie też będę pisać, bo na ten moment już mam pełne wykonanie;
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Napisano: 25 lis 2020, 10:36

W tamtym roku miałam podobna sytuację błąd w weryfikacji planu i brakowała nam około 30 000 na wypłatę to było w grudniu. Telefon do UW wyjaśnienie sytuacji (tutaj tez doszło trochę ROPSów i przed świętami były pieniądze i plan).
A co do składek ZUS to zawsze możesz je zapłacić w styczniu to nie błąd i takie sytuacje tez miałam.
jasmin1979
Stażysta
Od: 17 lis 2020, 15:36
Zajmuję się: Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x