Nienależnie pobrany zasiłek z programu pomoc państwa w zakresie dożywiania - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 lis 2020, 13:08

Czy dobrze myślę? Otóż mamy delikwenta który przez kilka lat ( od 2013 do 2018) pobierał u nas świadczenia ukrywając swój dochód z ZUS. Sprawa się wydała po kilku latach. Więc cała procedura nienależnie pobranych itp, itd.. Należność ma rozłożoną na raty. Między innymi ma do zwrotu zasiłki z programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania. Wkład własny % trafi do gminy a udział % dofinansowany odsyłamy do Urzędu Wojewódzkiego. Muszę odszukać jaki mieliśmy % udział wkładu własnego a jaki z Urzędu Wojewódzkiego w każdym roku. I tu mam problem. Jeżeli np w 2018 roku 3 razy mieliśmy zmieniany aneksem % udział wkładu własnego i z UW to teraz:
1. muszę sprawdzić w jakim miesiącu była wystawiona decyzja przyznająca świadczenie i jaki udział % był na dany dzień?
2. Czy nie patrzeć że ten udział % się zmieniał w trakcie roku i przyjąć ostateczny udział % z ostatniego aneksu?
Ja już zgłupiałam....
Nowa999
Stażysta
Od: 29 maja 2017, 14:02
Zajmuję się: LP/KS

Napisano: 20 lis 2020, 18:44

ja bym brała tylko rozliczenie roczne; nie ma sobie co komplikować niepotrzebnie życia; ;)
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x