Budżet Groszek - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 lis 2020, 13:32

Witam

Mam pytanie odnośnie księgowania dokumentów programie Budżet Groszek.
Podczas księgowania dokumentów jeśli nie zamknę okna „wprowadzanie i edycja dokumentów księgowych” data zdarzenia kolejnego dokumentu ustawia się taka jaka była data wystawienia dokumentu poprzedniego.

Przy większej ilości dokumentów z datą wystawienia wcześniejszą niż data księgowania tego dokumentu trzeba wyjść z okna po każdym dokumencie, jest to bardzo irytujące.
Czy można to jakoś zmienić gdzieś w ustawieniach? Dopiero rozpoczynam pracę w tym programie.
Załączniki
1.png
pierwszy księgowany dokument
1.png (5.02 KiB) Przejrzano 334 razy
2.png
kolejny księgowany dokument
2.png (6.55 KiB) Przejrzano 334 razy
anka18_7
Praktykant
Od: 19 lis 2020, 12:37
Zajmuję się: KSIĘGOWOŚĆ

Napisano: 19 lis 2020, 16:46

wprowadzając nowy dokument pojawia się data z poprzedniego dokumentu ale zmieniając datę zdarzenia w nowym dokumencie automatycznie zmieniają się wszystkie daty w tym dokumencie
ja nie widzę problemu, zmieniam pierwszą datę i poprawiam pozostałe jeśli nie pasują, ale w groszku pracuje od ponad 5 lat więc może dlatego się przyzwyczaiłem,

Ps. w przyszłym roku zmieniam program na Finanse Vulcan i staram się go zintegrować z Kadry i Płace Vulcan :)
ops2020
Podinspektor
Od: 19 paź 2020, 14:41
Zajmuję się: Finanse

Napisano: 20 lis 2020, 11:56

ops2020 pisze:
19 lis 2020, 16:46
wprowadzając nowy dokument pojawia się data z poprzedniego dokumentu ale zmieniając datę zdarzenia w nowym dokumencie automatycznie zmieniają się wszystkie daty w tym dokumencie
ja nie widzę problemu, zmieniam pierwszą datę i poprawiam pozostałe jeśli nie pasują, ale w groszku pracuje od ponad 5 lat więc może dlatego się przyzwyczaiłem,

Ps. w przyszłym roku zmieniam program na Finanse Vulcan i staram się go zintegrować z Kadry i Płace Vulcan :)
U mnie data sprawozdawcza nie zmienia się automatycznie z datami zdarzenia, wystawienia i wpływu.
Po przejściu na kolejny dokument naturalnym byłoby żeby wszystkie daty ustawiały się datą zdarzenia (tj. datą księgowania dokumentu czy datą systemową) a nie datą wystawienia...
anka18_7
Praktykant

Napisano: 20 lis 2020, 12:21

ja mam ustawione w Konfiguracja/Ustawienia/ Ustawienia konfiguracyjne/ Ustawienia programu/ Parametry Sortowanie dokumentów - data wprowadzenia (systemowa)
nigdzie indziej nie widzę ustawień z datą
ops2020
Podinspektor
Od: 19 paź 2020, 14:41
Zajmuję się: Finanse

Napisano: 24 lis 2020, 13:42

ops2020 pisze:
20 lis 2020, 12:21
ja mam ustawione w Konfiguracja/Ustawienia/ Ustawienia konfiguracyjne/ Ustawienia programu/ Parametry Sortowanie dokumentów - data wprowadzenia (systemowa)
nigdzie indziej nie widzę ustawień z datą
takie ustawienia mam, ale niestety to nie jest rozwiązanie mojego "problemu"
anka18_7
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x