zaangażowanie - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 25 lis 2020, 12:44

Czy księgujecie zaangażowanie w ciągu całego roku w pełnych kwotach wynikających z dokumentów (np. z decyzji o koszcie pobytu w DPS ponoszonym przez gminę, z umów o pracę i aktualnego wynagrodzenia, z decyzji o przyznanych zasiłkach stałych, świadczenia rodzinnych itd.) zbiorczo na podstawie zestawień od pracowników ?
Czy tylko do wysokości planu ? Czy w ogóle ?
Bo od przyszłego roku chcę wprowadzić takie zestawienia i na bieżąco zmieniać a sprawdzać kwartalnie do sprawozdań. Ale faktyczne z dokumentów a nie do wysokości planu.
ops2020
Podinspektor
Od: 19 paź 2020, 14:41
Zajmuję się: Finanse

Napisano: 26 lis 2020, 15:20

Jeżeli mam decyzje z których wynika jasno ile będę ponosiła kosztów np. za utrzymanie podopiecznego w dps, lub za obsługę informatyczną i inne to księguje na początku roku zgodnie z decyzją. Zdarzało mi się bardzo często że umowy aneksowali więc musiałam robić korekty zaangażowania zgodnie z nową umową. Jeśli mam umowę na kilka lat z której jasno wynika że będę płacić za obsługę bankową np 120zł na rok to tą cześć która dotyczy danego roku księguje na 998 a resztę na 999 jako zaangażowania przyszłych okresów.
Paragrafy wynagrodzeń angażuje do planu.
lila1111
Praktykant
Od: 14 paź 2020, 13:54
Zajmuję się: ks

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x