brak wywiadu

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
ankaw
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

brak wywiadu

Post autor: ankaw »

Podczas wizyty klienta w ośrodku umówiłam się z nim na wywiad środowiskowy na następny dzień, stwierdził że go nie będzie, prosiłam więc żeby był za 2 dni w godzinach rannych i czekał, nie było go, przyszedł znowu do ośrodka z pytaniem co z jego wnioskiem, poinformowałam że byłam u niego i pocałowałam klamkę :x , ustaliłam że przyjadę następnego dnia i proszę żeby tym razem był (świadkiem rozmowy był kierownik). Pojechałam, znowu go nie było.
Czy w tej sytuacji mam jeszcze wysłać pismo z terminem wywiadu? Czy wydać decyzję odmowną na podstawie notatek służbowych? Jak myślicie? :?:
JA*

Re: brak wywiadu

Post autor: JA* »

Witam.
Ja bym wysłała pismo z ustalonym terminem wywiadu, pojechałabym w tym dniu i dopiero wtedy wydałabym decyzję odmowną. Pismo oczywiście poleconym listem i w piśmie zaznaczyłabym terminy, w których byłam i nikogo nie zastałam.

Pozdrawiam.
ankaw
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

właśnie też nad tym myślę żeby zrobić dupochron, z drugiej strony już się z nim umawiałam i mam na to świadków, facet robi sobie zwyczajnie jaja
Ja*

Post autor: Ja* »

Rozumiem, ale w razie odwołania liczy się papierek niestety, więc ja bym wysłała, a notatki swoją drogą.
ankaw
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

dzięki, co 2 głowy to nie 1 :)
Rosalie

Post autor: Rosalie »

Ja bym napisała kartkę papieru pod rygorem, że w razie nieobecności wniosek pozostanie bez rozpatrzenia, bo nie masz dokumentów - braki formalne.

Nie decyzja odmowna, bo zgodnie z art. 106 ust. 4

Decyzję administracyjną o przyznaniu lub odmowie przyznania świadczenia, z wyjątkiem decyzji o odmowie przyznania biletu kredytowanego oraz decyzji w sprawach cudzoziemców, o których mowa w art. 5a, wydaje się po przeprowadzeniu rodzinnego wywiadu środowiskowego.

Jak go nie będzie to wysyłasz zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia i już.
ODPOWIEDZ