Stypendium szkolne czy wliczac do dochodu ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Stypendium szkolne czy wliczac do dochodu ?
Powiedzcie proszę czy wliczacie stypendium szkolne do dochodu przy obliczaniu zasiłku okresowego ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Stypendium szkolne czy wliczac do dochodu ?
Ktos sie wypowie ?
wliczamy tylko te wypłacane na uczelniach wyższych
Stypendium szkolne, które osobom spełniającym kryterium dochodowe z ust. o pomocy społecznej przyznaje Urząd Miasta lub OPS - w zależności od organizacji w danej miejscowości - nie wlicza się.
Zgodnie z naszą ustawą do dochodu nie wlicza się bowiem pomocy materialnej mającej charakter socjalny albo motywacyjny, przyznawanej na podstawie przepisów o systemie oświaty
Zgodnie z naszą ustawą do dochodu nie wlicza się bowiem pomocy materialnej mającej charakter socjalny albo motywacyjny, przyznawanej na podstawie przepisów o systemie oświaty
Nie wliczamy. Czy ktoś mi jednak wytłumaczy, jakie są przesłanki, by wliczać te w uczelni wyższych? Nie chodzi mi o przepis, tylko jaka jest różnica między stypendiami z uczelni wyższych, a tymi ze szkół niewyższych, że jedne liczymy, a drugie nie.
stypendia socjalne z uczelni wyższych wliczamy do dochodu ponieważ są one przyznane na podstawie przepisów o szkolnictwie wyższym, natomiast stypendia dla uczniów wypłacane np. w UG nie wliczamy do dochodu ponieważ są przyznawane na podstawie przepisów o systemie oświaty.Beza pisze:Nie wliczamy. Czy ktoś mi jednak wytłumaczy, jakie są przesłanki, by wliczać te w uczelni wyższych? Nie chodzi mi o przepis, tylko jaka jest różnica między stypendiami z uczelni wyższych, a tymi ze szkół niewyższych, że jedne liczymy, a drugie nie.
Oprócz Stypendium szkolne czy wliczac do dochodu ? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
urlop dodatkowy
kontrakt socjalny a ubezpieczenie
wywiad środowiskowy- pelny
dożywianie
zgon opiekuna prawnego
zasiłek stały
Program Ochrony Zdrowia Psychicznego ?
brak wywiadu
ubezpieczenie zdrowotne dla dziecka
dwa wnioski w tej samej rodzinie, ile wywiadów ?
Wymiana części członków Zespołu Interdyscyplin.
wywiad
zerknijcie proszę
zasiłek okresowy
wywiad środowiskowy do FA
Do Admina - prośba o nowy dział "500+"