brak zarządcy Spółdzielni - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lut 2014, 1:38

Spółdzielnia na którą przelewamy kilkanaście dodatków ma problemy finansowe (długi, komornicy) Prezes z tego co mi wiadomo został zawieszony. Ostatnie zestawienie przelewów z decyzjami przyszły do mnie z powrotem, nowych wniosków nikt nie składa bo nie ma komu podpisać w rubryce ,,zarządca domu\" co robić z kolejną listą???????????????? Nikt tego nie odbiera. Jest zarząd i członkowie ale nikt nie chce się wychylać i brać odpowiedzialności. Spółdzielnia ma ogłosić upadłość zaraz po zakończeniu jakiegoś tam prosesu sądowego. Co o tym myślicie?????? Co z listą na dodatki? Wiem że komornicy siedzą na koncie Spółdzielni na którą przelewamy pieniądze.
~xxx

Napisano: 10 lut 2014, 14:03

ciekawa sprawa, myślę że prawnicy powinni się w tym temacie wypowiedzieć.
~Anna

Napisano: 10 lut 2014, 15:02

Lista to nie problem. Problem z potwierdzeniami.
Mieszkańcy mają płacić? Niewątpliwie. Więc dodatki są potrzebne. Trzeba wytłumaczyć tej spółdzielni, że to w ich interesie, niech potwierdzają. Chodzi jedynie o potwierdzenie FAKTÓW, to żadne zobowiązanie, nic nie kosztuje.

Jeśli nie da się, to zapewne gmina wraz z wnioskodawcą, na podstawie posiadanych dokumentów, są w stanie ustalić kwotę wydatków, a także inne dane. Wniosek tak czy owak należałoby przyjąć. Chyba że nikt nie będzie chcieć od wnioskodawcy opłat za ten okres.
~jh

Napisano: 10 lut 2014, 15:04

W razie czego mam pomysł na jeszcze jedną ścieżkę: porozmawiać z SKO.
~jh

Napisano: 12 lut 2014, 15:53

wydatki na spółdzielnie przyjmuje osoba zupełnie nie związana z zarządem. po prostu mieszka tam i tyle. Nie wydaje mi się aby wniosek bez potwierdzenie Zarządcy domu był kompletny.
~xxx

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x