co zrobić w przypadku - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 lut 2014, 14:41

wnioskodawczyni chce złożyć wniosek o dodatek mieszkaniowy
wcześniej pobierała dodatek
wniosek złożony 30.04.2013 decyzja od 01.05 do 31.10
okazało się, że są zaległości
decyzja wstrzymująca wypłatę d.m.
nie uregulowała zaległości termin do 30.09.2013 zaległości
dzisiaj przyszła oświadczając, ze niewielką cześć uregulowała i chce się ubiegać ponownie o dodatek i teraz mam pytanie
za jaki okres musi być uregulowana zaległość, żeby mogła ubiegać się o dodatek od 05. do 10 tak jak była wydana decyzja
~agnieszka

Napisano: 10 lut 2014, 14:53

tamta decyzja już wygasła, teraz może się ubiegać na następny okres tj na bieżący okres i musisz jej przyznać dodatek. Miałam kiedyś taką sprawę w SKO , odmówiłam przyznanie ze względu na nieuregulowanie zaległości i SKO uchyliło.Tamta decyzja , tamto zadłużenie , decyzja wygasła i koniec sprawy.
~KASIA

Napisano: 10 lut 2014, 15:09

Jeśli tylko >niewielką cześć uregulowała<, to dodatek raczej nie należy się. Niech ureguluje do PEŁNEJ kwoty z tamtego okresu (inne ostatecznie można sobie darować).
Taki jest mój pogląd.
~jh

Napisano: 11 lut 2014, 10:08

do KASIA
tzn że może mieć zaległości ale mnie to nie interesuje przyjmuje ten wniosek,tak?
a co z tym artykułem
\"Osoba, w stosunku do której z powodu nieuregulowania należności za zajmowany lokal mieszkalny wygasła decyzja o przyznaniu dodatku mieszkaniowego, może wystąpić ponownie o jego przyznanie po uregulowaniu zaległości powstałych w okresie obowiązywania tej decyzji.\"

~agnieszka

Napisano: 12 lut 2014, 14:59

no tak a jak jej nie przyznasz to zadłużenie się nie zmniejszy tylko wzrośnie
~Aga

Napisano: 12 lut 2014, 15:07

całkowitą rację ma KASIA należy przyznać a cytowany artykuł mówi o dodatku, który był wstrzymany (o jego przyznanie)
~Renia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x