jak robicie z umową z ZE. Jeśli jest na współmałżonka to uznajecie taką umowę, czy mimo wszystko wymagacie, aby umowa była na wnioskodawcę (współmałżonka)?
Jśli uznajecie, bo słyszałem, że są takie przypadki, to na jakiej podstawie to robicie?
jedna osoba na:
- umowie na dostarczanie prądu,
- na decyzji o DM
- na decyzji o DE,
nie robię żadnych odstępstw... no chyba że w przyszłości będą orzeczenia z których będzie wynikało inaczej,
ponadto miałam kilka przypadków że DM było na jedną osobę a umowa z ENEA na współmałżonka,
bardzo szybko problem został rozwiązany, gdyż ENEA bez problemu zmieniła umowę... to w sytuacji gdy DM był już przyznany...
natomiast gdy składają dwa wnioski razem... i nie stoi na przeszkodzie tytuł prawny do lokalu... to można przypilnować aby tu i tu to były te same osoby...
zresztą umowę z ENEA podpisuje osoba która ma tytuł prawny do lokalu, bynajmniej w naszym regionie tego pilnują, nie wiem czy taka jest zasada, ale tak mi tłumaczyła Pani która sporządza te umowy w energetyce,
więc nie warto kombinować, bo łatwo przypilnować aby i tu i tu i tu była jedna i ta sama osoba,