Brak zasądzonych alimentów, nie chce oświadczyć czy samotna,
Brak zasądzonych alimentów, nie chce oświadczyć czy samotna,
Pani złożyła wniosek przez internet. Jest rozwiedziona, dziecko pochodzi z innego związku. Pani nie chce jednoznacznie udzielić informacji czy jest samotnie wychowująca. Na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną napisała że nie ma zasądzonych alimentów, jednakże, nie chce udzielić jasnej informacji czy jest osobą samotnie wychowującą. Twierdzi że jest to bardziej złożone. ( matko święta!)
I teraz nie wiem jak postąpić z tym. Wysłać pracownika socjalnego na wywiad w związku z wątpliwościami?
I teraz nie wiem jak postąpić z tym. Wysłać pracownika socjalnego na wywiad w związku z wątpliwościami?
Re: Brak zasądzonych alimentów, nie chce oświadczyć czy samo
Najpierw jej wyślij pocztą oficjalne wezwanie do uzupełnienia wniosku pod groźbą pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia.ops33 pisze:Pani złożyła wniosek przez internet. Jest rozwiedziona, dziecko pochodzi z innego związku. Pani nie chce jednoznacznie udzielić informacji czy jest samotnie wychowująca. Na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną napisała że nie ma zasądzonych alimentów, jednakże, nie chce udzielić jasnej informacji czy jest osobą samotnie wychowującą. Twierdzi że jest to bardziej złożone. ( matko święta!)
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Wyrok rozwodowy i tak i tak musi przedstawić. A co do alimentów (bo mogła mieć wcześniej taki wyrok)- jak ktoś obrotny w urzędzie to powinien wiedzieć kto co ma z mieszkańców 

voodoo pisze:Wyrok rozwodowy i tak i tak musi przedstawić. A co do alimentów (bo mogła mieć wcześniej taki wyrok)- jak ktoś obrotny w urzędzie to powinien wiedzieć kto co ma z mieszkańców
Uważam że jestem dość obrotna, a kobietę widzę pierwszy raz na uczy i nie mam rentgena by wiedzieć co kto ma! Trochę kultury.
Napisałam wyżej, że jest rozwiedziona a dziecko ma z innym partnerem. Były mąż nie ma tu związku ze sprawą.
Ja mam wyrok, mam akt urodzenia z wymienionym ojcem dziecka.
Pani nie chce udzielić informacji czy wychowuje dziecko z jego ojcem czy nie a jedynie oświadczyła że nie ma zasądzonych alimentów.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jak to nie masz rentgena?
To przecież podstawowe wyposażenia biura!
Wyrok rozwodowy jest ci niepotrzebny - jest baza PESEL.
Nie wiesz czy osoba jest samotna, masz wątpliwości - zlecasz wywiad środowiskowy.
PS. jak już nie masz tego rentgena to przynajmniej wnioskuj o wykrywacz metali
To przecież podstawowe wyposażenia biura!
Wyrok rozwodowy jest ci niepotrzebny - jest baza PESEL.
Nie wiesz czy osoba jest samotna, masz wątpliwości - zlecasz wywiad środowiskowy.
PS. jak już nie masz tego rentgena to przynajmniej wnioskuj o wykrywacz metali
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Bazę PESEL traktuje jako ciekawostkę a nie jako dokument- ile to razy coś się nie zgadzało na komputerze a w rzeczywistości jest inaczej. Programy robią z bublami.
Elmer, rozbawiłeś mnie do łez pod koniec dnia
Co do bazy pesel właśnie wyszedł gniot przy dziecku tej pani. Pani pojechała do urzędu stanu cywilnego i okazało się, że urząd popełnił błąd nie uaktalnił danych dziecka.
Baza pesel jest warta tyle co zeszłoroczny śnieg.

Co do bazy pesel właśnie wyszedł gniot przy dziecku tej pani. Pani pojechała do urzędu stanu cywilnego i okazało się, że urząd popełnił błąd nie uaktalnił danych dziecka.
Baza pesel jest warta tyle co zeszłoroczny śnieg.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tylko, że jaka baza PESEL nie działa to dalej nie masz podstaw do żądania czegokolwiek w tym zakresie od klienta. Piszesz ładne pisemka i ozdabiasz je serduszkami
Nie pozostaje nam nic innego jak zlecić wywiad.
To jest normalny wywiad środowiskowy (Cz.I) czy jest jakiś druk wywiadu jak przy ŚR?
To jest normalny wywiad środowiskowy (Cz.I) czy jest jakiś druk wywiadu jak przy ŚR?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
normalny wywiad
Oprócz Brak zasądzonych alimentów, nie chce oświadczyć czy samotna, - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
DO KIEDY RAPORTY DZIENNE??
pobyt w więzieniu
umowa o dzieło
prośba księgowej Sygnity
koordynacja w 500+
rozwiedzeni
od kiedy przyznać SW
wnioski elektroniczne pozostawione bez kwalifikacji a sprawo
system przyznaje dec do końca okresu mimo uk. 25 r. ż. ???
opiekun prawny
alimenty
utrata dochodu z działalności
bułgarzy
dom dziecka
nowy członek rodziny - od kiedy świadczenie na pierwsze dzi
dodatek relokacyjny