koordynacja w 500+
koordynacja w 500+
Klient złożył wniosek na świadczenie wychowawcze w kwietniu. Z racji tego, że pracuje w Wielkiej Brytanii wysłaliśmy wniosek do mcps i otrzymaliśmy teraz informację, że koordynacja zachodzi od maja do października 2016 r. Czyli za kwiecień musimy mu przyznać ale jak od listopada?zostawiamy i czekamy na nowy wniosek w listopadzie?
i jeszcze inna sprawa: klient pracujący w Niemczech, informacja wskazuje na to że koordynacja w jego przypadku zachodzi już od kwietnia. co my teraz mamy zrobić z jego wnioskiem? zostawić bez rozpatrzenia? w jakiś sposób poinformować klienta? jeśli tak, to w jaki sposób, na podstawie jakich artykułów?
Proszę o odpowiedź
i jeszcze inna sprawa: klient pracujący w Niemczech, informacja wskazuje na to że koordynacja w jego przypadku zachodzi już od kwietnia. co my teraz mamy zrobić z jego wnioskiem? zostawić bez rozpatrzenia? w jakiś sposób poinformować klienta? jeśli tak, to w jaki sposób, na podstawie jakich artykułów?
Proszę o odpowiedź
Re: koordynacja w 500+
Jeśli wysłaliście wniosek, nie było waszej decyzji i zachodzi koordynacja to mcps wydaje decyzję.
dokładnie wysyłasz wniosek i czekasz jak ci przychodzi pismo, że zachodzi koordynacja to oni wydają decyzję jeśli nie zachodzi to zazwyczaj przynajmniej tak u nas robią, przysyłają pismo, że nie zachodzi i że Ty masz wydać decyzję
a jak robicie w sytuacji zgłoszenia podjęcia pracy zagranicą po wydaniu decyzji przyznającej 500+ ?
Pani na przyznane świadczenie od kwietnia,dziś zgłosiła podjęcie pracy przez męża w Hiszpanii od 20.06.2016r.
wysyłamy do ROPS zapytanie czy zachodzi koordynacja, ale co z wypłatami za lipiec ? wstrzymać wypłaty decyzją ? nie ma tego w art. 23 ustawy
Pani na przyznane świadczenie od kwietnia,dziś zgłosiła podjęcie pracy przez męża w Hiszpanii od 20.06.2016r.
wysyłamy do ROPS zapytanie czy zachodzi koordynacja, ale co z wypłatami za lipiec ? wstrzymać wypłaty decyzją ? nie ma tego w art. 23 ustawy
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja uchylam jej decyzje na jej wniosek i informują ją, że może złożyć nowy wniosek i wysyłam go do ROPS. Pytałam się w ROPS i mówili, że robię dobrze.
Pani nie chce, żeby jej uchylać prawo do świadczenia od lipca, bo może się okazać, że nie zachodzi koordynacja i co wtedy? jak odzyska kasę za lipiec ?
Zrobić postanowieniem wstrzymanie wypłat ?
Zrobić postanowieniem wstrzymanie wypłat ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
Re: koordynacja w 500+ orginał czy kopia wniosku
czy wysyłam orginał wniosku czy kopię jesli zaschodzi koordynacja
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: koordynacja w 500+ orginał czy kopia wniosku
wyślij kopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem.ren pisze:czy wysyłam orginał wniosku czy kopię jesli zaschodzi koordynacja
Oprócz koordynacja w 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
jeden wniosek a ROPS i my rozpatrujemy
Wniosek z czerwca, doniesione dokumenty w lipcu
stypendium
Działalność od 2013r. a nowy kontrakt. POMOCY
DO KIEDY RAPORTY DZIENNE??
pobyt w więzieniu
umowa o dzieło
prośba księgowej Sygnity
rozwiedzeni
od kiedy przyznać SW
wnioski elektroniczne pozostawione bez kwalifikacji a sprawo
Brak zasądzonych alimentów, nie chce oświadczyć czy samotna,
system przyznaje dec do końca okresu mimo uk. 25 r. ż. ???
opiekun prawny
alimenty
utrata dochodu z działalności