brak zgody

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~izka

brak zgody

Post autor: ~izka »

co w przypadku, kiedy córka chce oddać ojca do DPS-którym przez 13 lat się opiekowała a teraz z uwagi na swój stan zdrowia-nie jest w stanie dalej się nim opekować, a z tym ojcem nie ma kontaktu logicznego więc nie wyrazi sam zgody na umieszcenie w placówce?
~Dorota

Re: brak zgody

Post autor: ~Dorota »

To tylko postanowienie sądowe wychodzi w grę, trzeba też rozważyć konieczność ubezwłasnowolnienia. Ja bym poszła w tym kierunku
~dps.

Post autor: ~dps. »

wystąpić do sądu rodzinnego o wydanie postanowienia o umieszczeniu bez jego zgody( dobrze umotywowany i poparty zaświadczeniami lekarskimi) będzie szybciej później ubezwłasnowolnić
~basia

Post autor: ~basia »

tez mam taką sytuację i znalazłam to forum bo co mam zrobić? Chyb a pójdę do MOPru gdzi e pisali wniosek i zapytam co radzą a moze trzeba znaleśc inna osobe, ni e wiem adwokata czy kogo? też proszęo pomoc...kto tu pomaga w takich sprawach???HELP!

~k

Post autor: ~k »

ops moż ewystąpić z wnioskiem
ODPOWIEDZ