A jeżeli w tej kwocie za ogrzewanie gazem jest wliczony kwota gazu za używanie gazówki (nie da się obliczyć osobno kwoty za ogrzewanie centralne mieszkania i używanie gazówki), bo jest jeden licznik? To co wtedy?
To teraz poproszę o opinię:
wspólnota 3 bloków z 1 kotłownią, koszt c.o. płacony z metra do zarządcy co miesiąc przez cały rok.
Jest c.o. czy nie ma?
I czy może być tak, że zarządca pisze mi na wniosku, że c.o. jest, a ja znając stan faktyczny (zakładamy, że c.o. jednak w budynku nie ma)- uznaję, że nie ma - i tak rozliczam brak c.o.? Czy mogę korygować to, co zarządca pisze mi na wniosku?
W przypadku tych 3 budynków sprawa jest prosta. Oczywiście że mamy tu do czynienia z centralnym ogrzewaniem w najczystszej postaci.
P. S. Cieszę się że ktoś lubił moje wpisy. Tak się jakoś złożyło, że nie często zaglądałem na to forum. I uważam, że nie mam się czego wstydzić, tak jestem zarządcą.
Gorzatko bardzo cenię sobie Twoje zdanie ale myślę jednak, że chyba pierwszy raz się mylisz wydaje mi się że w tym przypadku jednak ma rację Sławko zwróć uwagę na art.6 ust.7 kluczowe tu jest zewnętrzne źródło poza tym lokalem mieszkalnym.