krus wyrejestrowuje rolników z zdo ze składek od lipca 2013 i oddaje im te składki, czy robi to zgodnie z prawem czy nie, piszcie o przepisach na ten temat
u mnie gościu będzie wracała przez to rente do krusu bo żona ma zdo i ją wyrejestrowali z krusu... a jeśli ona nie jest w krusie to on nie miał prawa do 100% renty..... CHORE
Te rolniki to zastrachane jakieś. Co im w tym krusie bzdur naplotą to ci powtarzają. Jeszcze mają na wsi jakiegoś doradcę i biegają do niego jak do jakiegoś bożka. Ale krusowskie mendy chciały oświadczenia, które ludzie u mnie składali. Nikt nie chciał u mnie wojować. Jak bezmyślne owce. Taka socjalistyczna mentalność. Dzwoni do mnie "specjalistka" z KRUSU i opie..ala, że tylko z naszą gminą mają problem. Mówię - napisz mi czarno na białym, że nie podlega u was ubezpieczeniom i napisz dlaczego. Dzieciak dostanie pole i się do niego po 5 latach przyczepicie i składki, mimo, że go tu nie było, żona rolnika co nigdy na polu nie była musi opłacać, taksówkarze, prawnicy, przedsiębiorcy, a wy do niepełnosprawnych się przyczepiliście? Ba, bla bla i tyle.
Ale całą sprawę to nasze ministerstwo skiepściło. Jak kiedyś mówiliśmy co będzie z tego zapisu to te pachołki: xyz i inne ... się rzucały. To chyba z ministerstwa jakieś były... talenty. A tu niestety jest Polska i powszechne spychalstwo.