ciężki przypadek - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 04 mar 2014, 18:30

Bo ogólnie to jest bardzo skomplikowana sytuacja
Wniosek wpłynął pocztą na becikowe (zawierał pełnomocnictwo strona udzieliła siostrze dla nas wątpliwe) - złożony przez pannę (ojciec dziecka znany Australijczyk)
- wezwano do usunięcia braków formalnych (dokument tożsamości i dochody ojca dziecka) - nie wiem jak się to ma do stanowiska ministerstwa w sprawie samotnych matek
- na wezwanie wpłynęło oświadczenie od pełnomocnika, że strona jest samotną matką
- brak kontaktu ze Stroną w celu potwierdzenia pełnomocnictwa oraz faktycznej sytuacji, oraz rozmowa telefoniczna gdzie uzyskaliśmy informację, że strona jest w Australii
- wydaliśmy decyzję odmowną
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 18:49

a z rozmowy telefonicznej sporządziłaś notatkę??
~~o~

Napisano: 04 mar 2014, 19:18

tak sporządziłam notatkę - osoba wyraziła się o pełnomocniku jako \"siostra\" wiec analogicznie jest to brat strony i pełnomocnika - a w skardze mam postawiony zarzut, że jedyny brat strony jest świętej pamięci i mam złożone gratulacje,że powołuję się na rozmowę ze zmarłym
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 19:57

\'zawierał pełnomocnictwo strona udzieliła siostrze\'

Notarialne? Jak nie to dla mnie to jest do zakwestionowania - oświadczenie powinna złożyć strona, a nie jej siostra, brat itp.

czyli w tym się zgadzam:

\"brak kontaktu ze Stroną w celu potwierdzenia pełnomocnictwa oraz faktycznej sytuacji, oraz rozmowa telefoniczna gdzie uzyskaliśmy informację, że strona jest w Australii \"

Ale ja bym chyba zostawił bez rozpatrzenia, a nie dawał odmowę - nie usunięto braków formalnych, z tym lewym pełnomocnikiem to bym nawet nie rozmawiał.

Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2014, 20:07

pełnomocnictwo nie jest notarialne, obie skargi na działalność ops-u złożył właśnie ten pełnomocnik.
A co ewentualnie z tą kwestią becikowe dla samotnej matki?
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 20:10

we wniosku który wpłynął było oświadczenie strony że jest samotną matką ale jednocześnie do wniosku było dołączone ksero paszportu też nie potwierdzone za zgodność z oryginałeł
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 20:15

poza tym 2 skarga została wysłana do wójta gminy przez pełnomocnika w dniu kiedy upływał termin odwołania do SKO od tej decyzji odmownej. Czy my tą drugą skargę która zatytułowana jest: skarga na działalność ops-u dotyczy decyzji odmownej z dnia... nr... :możemy podciągnąć do odwołania do SKO?
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 20:46

\'pełnomocnictwo nie jest notarialne\'

To ten brat/siostra ktokolwiek to nie jest żaden pełnomocnik ani strona tym bardziej. Nie udzielałbym mu żadnej informacji dotyczącej sprawy. Wezwanie imienne do strony - do wyjaśnień i uzupełnienia wniosku, termin 14 dni - jak się nie zgłosi (a jak jest za granicą to się nie zgłosi) wniosek do szafy - bez rozpatrzenia.

\'obie skargi na działalność ops-u złożył właśnie ten pełnomocnik.\'

To nie jest żaden pełnomocnik tylko jakiś baran. Niech sobie składa co chce - nie jest stroną w postępowaniu, żadnym. A jak podrobi podpis składającej wniosek to dodatkowo będzie przestępcą.

\'możemy podciągnąć do odwołania do SKO? \'

Nie podciągajcie. Zresztą on nie miał prawa złożenia odwołania - tylko strona ma takie prawo. SKO wysłało by wezwanie o uzupełnienie podpisu strony postępowania pod odwołaniem - nawet jeśli to odwołanie by było złożone (przez kogoś tam).

\'A co ewentualnie z tą kwestią becikowe dla samotnej matki?

Jest tu gdzieś temat na 5 czy 6 stron, ja uważam, że zgodnie z ustawą przysługuje, ale... w tej sytuacji to jakiś wał ewidentny.

Generalnie skargami się nie przejmujcie. Róbcie swoje.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2014, 15:13

skargę w obroty wzięła rada gminy wiec nie wiem jak sie to skonczy
~gaga

Napisano: 05 mar 2014, 15:43

jesteśmy z wami !!!! nie martw się będzie dobrze :)
~kate

Strona 2 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x