ciężki przypadek - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 05 mar 2014, 16:36

\'skargę w obroty wzięła rada gminy wiec nie wiem jak sie to skonczy\'

pffff, a przepraszam bardzo jakie kompetencje ma rada gminy do rozstrzygania czy organ realizujący ŚR działał zgodnie z przepisami czy nie?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2014, 16:43

no właśnie nie wiem ale co w ogóle mogą zrobić w tej kwestii zastanawiam się?
Co ewentualnie z tym faktem że nie został przedłużony termin załatwienia sprawy?
Ja już sama nie wiem ale ogólnie mam łeb jak sklep i już nie wiem co o tym wszystkim myśleć
~gaga

Napisano: 05 mar 2014, 16:50

Eeee. Skarga ludzka rzecz. Ale nie powiem, pierwszą też się przejmowałem. Wojewoda stwierdził, ze była bezzasadna. Przy kolejnej dreszczyk emocji był jakby mniejszy.
Ludzie będą się skarżyć, my mamy robić swoje.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2014, 13:11

podjęto decyzje zeby potraktować skargę jak odwołanie do SKO (celem żeby się dowiedzieć jakie uchybienia popełnił pracownik i pewnie wyciągnięcie konsekwencji)
~gaga

Napisano: 06 mar 2014, 13:49

?
~gaga

Napisano: 06 mar 2014, 13:50

no mądra ta wasza rada gminy, a w ogóle rozmawiali z Tobą odnośnie tej sprawy? czy sami podjęli taka decyzje bez Ciebie?
~Celina

Napisano: 06 mar 2014, 14:06

rozmowa byla ale z gory zalozona ze to ja zrobilam zle, no sama nie wiem czego sie mam spodziewac
~gaga

Napisano: 06 mar 2014, 14:08

no to nie fajnie z Tobą postąpili :/ nie przejmuj, się, będzie dobrze :)
~Celina

Napisano: 06 mar 2014, 14:15

\'podjęto decyzje zeby potraktować skargę jak odwołanie do SKO (celem żeby się dowiedzieć jakie uchybienia popełnił pracownik i pewnie wyciągnięcie konsekwencji) \'

No super, ale to dopiero SKO zdecyduje czy to tak potraktuje. Jak dla mnie - nie, a nawet jeśli - wezwą stronę do uzupełnienia odwołania o podpis. A nawet jeśli będą mieli pomroczność i potraktują skargę jako odwołanie, oleją brak podpisu strony i tego lewego pełnomocnika to najgorsze co mogą zrobić to pouchylają co trzeba i skierują sprawę do ponownego rozpatrzenia sugerując co zrobić - tak czy inaczej konsekwencji wobec pracownika to się raczej nie da na podstawie tego wyciągnąć.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2014, 14:21

Generalnie ja nie wiem czemu niektórzy się boją odwołań do SKO. Nieodłączna część postępowania administracyjnego. SKO sprawdza zgodność przeprowadzonego postępowania z przepisami i ewentualnie dodatkowo wydaje merytoryczne rozstrzygnięcie - nie piętnuje w żaden sposób działań organu I instancji, ani nie nakłada kar na pracowników.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x