Ciąg dalszy monologu, bo a nuż się komuś przyda
Ręcznie pomniejszyłem IX i X w polach "Łączna kwota przysługujących zasiłków i dodatków" o różnicę między 265 zł, a 185 zł, czyli 80 zł i dostałem, po przeliczeniu, teoretycznie właściwe kwoty do wypłaty. Nie podoba mi się to, ale co ja mogę, jak HD napisało, żeby robić ręcznie
Utknąłem jednak na kwestii I i II 2016 r. Młodsze dziecko ma już za ten okres wypłacone świadczenia w pełnych kwotach (118+100+265= 483 zł), więc sądziłem, że program weźmie to pod uwagę, przeliczy ogólną złot za złot i pomniejszy o kasę już wypłaconą. Nic z tego! System starszemu chce wypłacić (124,66+178,77+96,63= 400,06 zł). Razem daje nam to kwotę 883,06 zł, gdy tymczasem złot za złot wyliczony za I i II, to 874,85 zł.
I co z tym fantem zrobić?
Zagiąłeś całe forum...
My w takich dziwacznych sytuacjach zostawiamy to, co wyłazi z systemu. Uzasadnienie - system jest homologowany więc powinien wiedzieć co robi
Teoretycznie jest to jakieś wyjście, ale liczenie w IX i X 2016 do złot za złot 265 zł samotnego, gdy dziecko nie ma już orzeczenia, to jest na tyle, moim zdaniem, duży zonk, że nie idzie tego puścić. Przynajmniej ja nie mogę