Cześć
Mam wiszące w systemie karty, które ktoś kiedyś odebrał ale obsługujący nie zrobił tego w systemie. Czy mogę zmienić status spraw na "zakończ obsługę"?
Ja bym po kimś nie poprawiał, nie znam sprawy, to nie ruszam. Być może ktoś nie odebrał i te karty nadal u was leżą?:> Też tak może być. Skąd masz pewność, że odebrał? Masz druczek z podpisem? Jeśli chcesz zakończyć obsługę to zakończ i napisz sobie odpowiedni komentarz dlaczego zakończyłaś obsługę. Teoretycznie, jeśli to jest jakiś w miarę nowy wniosek czyli od kiedy jest MKDR to nie ma opcji wydrukowania potwierdzenia odbioru tak aby nazwiska osób wyskoczyły bez wydania kart w systemie - nie wiem jak jest po wejściu elektronicznych, ale z tego co pamiętam to jak nie klikniesz wydaj karty to nie ma opcji by wyszły ci nazwiska osób na wydruku. To jest na plus dla tego systemu.mkaz pisze:jak mają status nieodebrane to osoby nie mogą z nich skorzystac, bo są nieaktywne. Nikt do ciebie sie nie zgłaszał, że karta mu nie działa?
Jesli faktycznie zostały odebrane to powinnaś zrobić wydanie a dopiero potem zakończyć obsługę. Niestety nie cofniesz się z datą wydania w systemie