Napisano: 10 maja 2019, 11:43
Mają takie prawo, ich sprawa. Ludzie nie rozumieją, też miałem przed chwilą Pana i mu tłumaczyłem jak to działa. Generalnie uświadamiam ludzi jaką formę ma do wyboru - gdy nie wie co zaznaczyć, ale nie namawiam, mowie że to Pani/Pana decyzja, tylko musi Pan/Pani wiedzieć jak ta karta działa. Po prostu mogłaś powiedzieć, ze to karta jest imienna, czyli jak będą Państwo jechać pociągiem, szli "kiedyś w przyszłości" do kina lub na basen to będą wymagać karty od każdej osoby, nawet karty takiego dziecka. Jeśli osoba by się nie zdecydowała to moim zdaniem 13,89 dobrze wyszło bo wymienili dzieci którym przysługiwała karta, więc mają ich na utrzymaniu ale z "jakiś" powodów nie chcą karty dla dzieci. Mieli prawo złożyć na te dzieci, ale nie złożyli i według mnie poprawnie to zrobiłaś. Zrobiłbym tak samo... Jeśli się namyślą to wniosek o przyznanie karty dużej rodziny ponownie dla dzieci i wybierasz opcję "uzupełnienie rodziny" i wtedy koszty zerowe ci naliczy, ale nie chcą więc temat zamknięty.