koszty - źle liczone w systemie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 13 maja 2019, 12:32

Witam
Zrobiłam sobie ostatnio zestawienie w systemie. Pokazało mi 8 rodzin z dziećmi. Prowadzę rejestr wprowadzonych wniosków i wychodzi mi z niego, że ma być takich rodzin 7. To jest sytuacja ze stycznia, karty dla tych osób są wydane. Sztuki wydanych kart się zgadzają tylko źle liczy koszty. Doszłam do tego, w jakim okresie jest źle, chodzi tylko o 5 wniosków. Są to same wnioski rodziców dzieci dorosłych. Czemu ten system tak liczy? Potem w rozliczeniu dotacji mam to poprawić? Może źle coś zaznaczyłam?
Mieliście taką sytuację?
doradora
Praktykant
Od: 23 mar 2017, 15:42
Zajmuję się: księgowa

Napisano: 13 maja 2019, 12:50

wolę się upewnić, czy to nie chodzi o różnicę miedzy wnioskami, bo te dla całej rodziny są po 13,89 liczone, a te dla rodziców którzy mieli 3 dzieci kiedykolwiek sa liczone po 5,45 zł. 8-)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 13 maja 2019, 12:55

Liczba wniosków mi się zgadza, zgadza się też liczba wydanych kart. Karty wydałam w tym okresie tylko dla rodziców posiadających kiedyś trójkę dzieci. System liczy źle liczbę rodzin. Jednych rodziców posiadających kiedyś co najmniej 3 dzieci bierze jako rodziców z trójką uprawnionych dzieci. Nie mogę pojąć co jest nie tak
doradora
Praktykant

Napisano: 13 maja 2019, 13:13

Sprawdziłam jeszcze raz. Właśnie zauważyłam, że nie zaznaczyłam ptaszka w kratce: wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek. Wniosek załatwiony, karty przyszły. Da się to jakoś jeszcze poprawić?
doradora
Praktykant

Napisano: 13 maja 2019, 13:18

trzeba to opisać w uwagach w sprawozdaniu bo kwestii kosztów nie naprawisz :(
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 13 maja 2019, 14:03

doradora pisze:Sprawdziłam jeszcze raz. Właśnie zauważyłam, że nie zaznaczyłam ptaszka w kratce: wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek. Wniosek załatwiony, karty przyszły. Da się to jakoś jeszcze poprawić?
Tego "ptaszka" się nie zaznacza, on sam się zaznaczy, gdy wybierzesz u conajmniej jednego dziecka role w rodzinie "Dziecko niespełniające warunków ustawy..." po tym rozpoznaje, że jest to wniosek tylko dla rodziców.
U mnie gdy ktoś miał na utrzymaniu 3 dzieci i aktualnie nie przysługuje dzieciom karta to proszę o zaznaczenie właśnie u wszystkich dzieci tej opcji, żeby nie wnikać czy jest to dziecko do 18-tki czy do 18-25 i się uczy bo jeśli się nie należy to już nie mam zamiaru w to wnikać. Każdy robi jak uważa :P ja uważam, że gdybym robił inaczej to już miałbym stos błędów.

@ubu
W lipcu jak będzie sprawozdanie to dopiero będzie wysyp postów, że system zle liczy... Niektórzy wtedy dopiero pierwszy raz zobaczą, że coś jest nie tak xD! :twisted:
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2019, 14:13

się nie dziwie, co chwile czytasz posty nowych osób, które przejmują temat po kimś kto może też sobie nie najlepiej radził, pomyśl, że podchodzisz do tematu na świeżo dopiero co, z jednej strony ta nieświadomość, z drugiej brak jakiejkolwiek pomocy, bo nawet helpdesk nie działa :? no i jedyny ratunek to to forum które powoli cię uświadamia, że z tym zadaniem ktoś cię właśnie na winę wstawił ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 13 maja 2019, 14:39

na minę miało być :lol:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor