Co robić gdy komisja nie zajmuje się znęcaczami
Co robić gdy komisja nie zajmuje się znęcaczami
Co mam zrobić jeśli wiem, że komisja alkoholowa odmówiła mojej mamie założenia niebieskiej karty i odesłał na policję i mama czeka już tydzień na dzielnicowego, a ja sam zgłosiłem ojca do komisji już 2 lata temu. Trochę to dziwne, że jak oni z komisji coś chcieli wiedzieć o ojcu, jak się zachowuje i ile pije to wzywali mamę, a jak ojciec nam dom demoluje i policja go zabiera to oni mamie na policję każą iść i tłumaczą, że im niewolno takich rzeczy robić. Jak to jest? Co ja mam zrobić?
Re: Co robić gdy komisja nie zajmuje się znęcaczami
Opisać całą sytuację i złożyć skargę na pracę komisji do Wójta/Burmistrza/Prezydenta Miasta, gdyż są to jej kompetencje
zastanawiającym jest także fakt dlaczego policja nie zakłada Niebieskiej Karty
Ja dodam pytanie: co zrobić, gdy komisja alkoholowa wypuszcza dane o wszystkich osobach, których dotyczą NK?
Kto jest faktycznym zwierzchnikiem komisji alkoholowej poza burmistrzem, wójtem, prezydentem?
Chcę napisać skargę, ale ta do burmistrza gdzieś zniknęła, a mój mąż pił, była niebieska karta i komisja mi nie pomogła, udawała, że sprawy nie ma. Po 2 latach sobie przypomnieli i od razu skierowali wniosek do sądu, a nikt z nami nie rozmawiał, nikt nie pytał naszego kuratora czy pracownika z opieki. Razem z pismem z sądu dostałam też listę z adresami i nazwiskami innych osób, które wzywała komisja alkoholowa. Jestem przerażona, bo wydaje mi się, że inne osoby też dostali listę z moim nazwiskiem i adresem, i do tego jeszcze komisja nie chce ze mną rozmawiać, bo mówi, że to wina sądu, że ja mam takie dokumenty.
Boję się, że teraz komisja spróbuje nas zaatakować i zrobić z nas alkoholików, odebrać nam dzieci, żeby udowodnić, że to my jesteśmy winni całej sytuacji
Kto jest faktycznym zwierzchnikiem komisji alkoholowej poza burmistrzem, wójtem, prezydentem?
Chcę napisać skargę, ale ta do burmistrza gdzieś zniknęła, a mój mąż pił, była niebieska karta i komisja mi nie pomogła, udawała, że sprawy nie ma. Po 2 latach sobie przypomnieli i od razu skierowali wniosek do sądu, a nikt z nami nie rozmawiał, nikt nie pytał naszego kuratora czy pracownika z opieki. Razem z pismem z sądu dostałam też listę z adresami i nazwiskami innych osób, które wzywała komisja alkoholowa. Jestem przerażona, bo wydaje mi się, że inne osoby też dostali listę z moim nazwiskiem i adresem, i do tego jeszcze komisja nie chce ze mną rozmawiać, bo mówi, że to wina sądu, że ja mam takie dokumenty.
Boję się, że teraz komisja spróbuje nas zaatakować i zrobić z nas alkoholików, odebrać nam dzieci, żeby udowodnić, że to my jesteśmy winni całej sytuacji
Oprócz Co robić gdy komisja nie zajmuje się znęcaczami - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
zgłoszenie o spozywaniu alkoholu w obrębie sklepu
Konkurs dla autorów tekstów o bezdomności
pomocy- wniosek o udostęp.danych kto zgłosił
Bezdomność w ustawie o pomocy społecznej
czyim obowiazkiem jest pisanie programu gminnej
czy mogę zakupić pachołki
dofinansowanie
Bezdomny: zwrot kosztów bez wywiadu?
nie styawiła się !!!!!!
BEZDOMNY - CO ZROBIĆ ?
programy
upoważnienie do realizaji programu