co z pracownikami zatrudnionymi na kn - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 15 wrz 2010, 23:15

Ciekawi mnie czy wiadomo juz jak będa wygladały zarobki pracowników kartowych którzy w mysl nowej ustawy o pieczy zasepczej zstana zatrudnieni na kodeksie
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2010, 23:22

zostaniesz starszym wychowawcą, bez trudności wychowawczych,motywacyjnego,wiejskiego, mieszkaniówki, W mojej placówce zarobiłabyś 1850 brutto, plus premia i dodatek nocny. Powodzenia . Acha 40 godz tygodniowo do wyrobienia
~lex

Napisano: 15 wrz 2010, 23:45

na kn jako mianowany dostaje 1800 więc tak na kodeksie wyjdę lepiejej
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 wrz 2010, 1:32

Kasiu, niemożliwe,że tyle dostajesz......Ja do sierpnia byłam nauczycielem mianowanym w domu dziecka na wsi (do którego dojeżdżam zresztą z miasta wojewódzkiego) i dostawałam na rękę przed podwyżką wrześniową około 2500 zł......Niemożliwe,że dostajesz pensję bez dodatków......
~Agni

Napisano: 16 wrz 2010, 2:00

No i urlopik odpadnie 35 dniowy..a tylko 26 dni bedzie....ale w sumie to jeszcze nic nie wiadomo,czy ustawa przejdzie i kiedy..i czy nie poprawia czegos albo co.
~Kasiulek

Napisano: 17 wrz 2010, 0:10

pracuje w świetlicy na kn i na reke dostaje 1800 jestem n-mianowanym
Kasia
~Kasia
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2010, 1:14

Okey- jeśli w szkole bez dodatków to na pewno tyle.Myślałam,ze pracujesz w domu dziecka.
~Agni

Napisano: 20 wrz 2010, 0:15

Ludzie w nowej ustawie chodzi wyłącznie i tylko o OSZCZĘDNOŚCI,EKONOMIĘ.Nie o dobro dzieci i nie o to,że jak KN przejdzie na KP to nawiąże lepszy kontakt z dziećmi ( jak mówią autorzy ustawy i minister bo bedą 40 godz w tyg).Ustawa pozwoli jedynie na ograniczenie zatrudnienia w placówkach,i cięcie kosztów-po przejściu z KN na KP dwóch wychowawców obstawi dyżury 6-14,14-22 pracując za połowę mniejsze pieniądze.
Poza tym gminy szukając oszczędności bedą wybierały jak najtańsze placówki,a takie z chęcią prowadzą stowarzyszenia wykorzystując ludzi pracujących u siebie za grosze.Z chęcią tez placówki poprowadzą siostry zakonne w ramach swojej \"misji\'.
Tu przypomnialo mi sie jak to w domu dziecka prowadzonym przez siostry z jakiej 2 lata temu utopilo sie 4 letnie dziecko( w stawie na terenie placówki) i jak sprawę szybko uciszono.Gdyby to zdarzylo sie w normalnym ddz to bylby wielki skandal i tv
~XYZ

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x