We wrześniu ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej będzie już w sejmie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 08 wrz 2010, 1:08

To ostatni moment żeby zaprotestować przeciw jej zapisom! Wykorzystajcie wzór pisma ze stron znp, podpisujcie i wysyłajcie do Fedakowej i na Wiejską! To ważne!
https://www.znp.edu.pl/element/434/Proje ... oraz_Sejmu
~trulli

Napisano: 08 wrz 2010, 1:30

Pracuje na KP a pismo odnosi się tylko i wyłącznie do osób zatrudnionych na karte. Czyli tylko myślicie o sobie, nie ma słowa o pracujacych na KP. Ja na pewno tego nie wyśle
~Zawisza

Napisano: 08 wrz 2010, 1:35

A skąd masz te informacje,że to już we wrześniu....
~Agni

Napisano: 08 wrz 2010, 10:24

Właśnie,skąd masz??Bo ja mam inne.A to,że będzie w Sejmie nie oznacza,że nie bedzie tam poprawek róznych albo ze tego nie zawrócą.Zresztą sami wiecie kto to będzie czytał i nad tym głosował.3/4 nie wie o co chodzi.
~Lexio

Napisano: 08 wrz 2010, 11:30

Oto link do ostatniej wersji ustawy
www.mpips.gov.pl/bip/index.php?idkat=2102#id9332
~Adam

Napisano: 08 wrz 2010, 12:40

no i niby to ma wejść 1.01.2011 r????
Co dalej poza tym z pracownikami socjalnymi zatrudnionymi w placówkach???
~Lexio

Napisano: 08 wrz 2010, 13:46

Wyczytałem wczoraj w necie, że rząd najpierw w swojej \"kampanii jesiennej\" prześle do sejmu pakiet ustaw społecznościowych, m. inn. tę o pieczy. Na portalu \"Gazety\" było.
~trulli

Napisano: 08 wrz 2010, 14:06

Co do Karty Nauczyciela w placówkach to już jest to dawno przesądzone i te pisma nic nie dadzą.Nie widzicie??I tak nikt nie bierze pod uwagę głosów osób pracujących w placówkach przy tworzeniu przepisów i tej ustawy.Tu chodzi tylko i wyłącznie o ekonomię.Nie o dobro dzieci.wszystko mozna ładnie nazwać.
~Lexio

Napisano: 14 wrz 2010, 15:02

Tu macie wyniki sondy - https://www.rodzinazastepcza.pl.tl/
~Janek

Napisano: 14 wrz 2010, 17:16

Otóż to.Większość jest przeciwko nowej ustawie w tym kształcie.Więc naprawdę nie rozumiem o co w tym pospiechu we wprowadzaniu chodzi.
~karol

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x