Co z tymi dłużnikami? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 05 lut 2016, 14:16

a nie sorki to nie to pismo, jeszcze raz :)
olaaa

Napisano: 05 lut 2016, 14:18

, dnia 04.02.2016 r.
FA.471. .2016

Komornik Sądowy
przy Sądzie Rejonowym dla

Dotyczy: dłużnika alimentacyjnego Pana ; KMP .

Zgodnie z art. 6 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w informuje, że w związku z wnioskiem z dnia 13.11.2015 r. o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego Pana, zostało w dniu r. skierowane wezwanie na wywiad alimentacyjny oraz odebranie oświadczenia majątkowego. Korespondencja odebrana, jednak do dnia dzisiejszego dłużnik nie stawił się w celu określonym powyżej. W aktach sprawy znajduje się w mocy decyzja z dnia r. nr FA.471........DU.2015 uznająca dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych.
Jednocześnie informujemy, że Starosta Powiatu..... poinformował, że dłużnik alimentacyjny Pan .....i nie figuruje w bazie osób posiadających prawo jazdy. Natomiast z Prokuratury Rejonowej nie uzyskaliśmy informacji w sprawie wniosku o ściganie za przestępstwo z art. 209 § 1 Kodeksu Karnego.

Do wiadomości:
1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul.

2.a/a

Sprawę prowadzi:
olaaa

Napisano: 05 lut 2016, 14:31

Super, wielkie dzięki!
oaok

Napisano: 05 lut 2016, 14:42

ja właśnie wysłałam pismo do policji o ściganie. Decyzja wystawiona wcześniej jest w mocy więc nie wszynałam postępowania i nie wystawiałam nowej decyzji ale wysłałam wniosek o ściganie do policji . jestem nowa i takie informacje przekazała mi kolezanka ze tak to sie ma odbywac. więc chyba zrobiłam żle z tego co piszecie to nie robimy nic z takim dłuznikiem jak nie przyjdzie na wywiad. Wysyłamy tylko info do komornika i urzedu wierzyciela? A czy ktoś wysyła ponowne zapytanie do komornika albo starosty przeciez mog.ło sie coś zmienic
Nataszka
Praktykant
Od: 02 lut 2016, 15:06
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 14:44

Nie ważne, że mogło się coś zmienić skoro nie przyszedł na wywiad a decyzja pozostaje w mocy.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 14:46

Natomiast z Prokuratury Rejonowej nie uzyskaliśmy informacji w sprawie wniosku o ściganie za przestępstwo z art. 209 § 1 Kodeksu Karnego.
O co chodzi?
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x