Zgodnie z art. 6 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w informuje, że w związku z wnioskiem z dnia 13.11.2015 r. o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego Pana, zostało w dniu r. skierowane wezwanie na wywiad alimentacyjny oraz odebranie oświadczenia majątkowego. Korespondencja odebrana, jednak do dnia dzisiejszego dłużnik nie stawił się w celu określonym powyżej. W aktach sprawy znajduje się w mocy decyzja z dnia r. nr FA.471........DU.2015 uznająca dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych.
Jednocześnie informujemy, że Starosta Powiatu..... poinformował, że dłużnik alimentacyjny Pan .....i nie figuruje w bazie osób posiadających prawo jazdy. Natomiast z Prokuratury Rejonowej nie uzyskaliśmy informacji w sprawie wniosku o ściganie za przestępstwo z art. 209 § 1 Kodeksu Karnego.
Do wiadomości:
1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul.
ja właśnie wysłałam pismo do policji o ściganie. Decyzja wystawiona wcześniej jest w mocy więc nie wszynałam postępowania i nie wystawiałam nowej decyzji ale wysłałam wniosek o ściganie do policji . jestem nowa i takie informacje przekazała mi kolezanka ze tak to sie ma odbywac. więc chyba zrobiłam żle z tego co piszecie to nie robimy nic z takim dłuznikiem jak nie przyjdzie na wywiad. Wysyłamy tylko info do komornika i urzedu wierzyciela? A czy ktoś wysyła ponowne zapytanie do komornika albo starosty przeciez mog.ło sie coś zmienic