Co zrobić???? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 21 paź 2015, 12:22

Witam...
Pierwszy raz mam taki przypadek, bo od niedawna pracuję w dodatkach mieszkaniowych... Wnioskodawczyny wygasła umowa najmu lokalu z dniem 30.09.2015... nie doniosła nowej umowy.... wobec powyższego straciła tytuł prawny do lokalu, na który ma przyznany dodatek mieszkaniowy...Dodatek mieszkaniowy ma przyznany do 30.11.2015r. Moim zdaniem powinnam ją wezwać do dostarczenia tej umowy... Co powinnam zrobić???? Pomóżcie....
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 13:30

Pomoże mi ktoś????
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 14:19

może ma przedłużoną umowę dlatego wezwij, zadzwoń do zarządcy zasięgnąć informacji
zek1

Napisano: 21 paź 2015, 14:30

Właśnie była u mnie babka od której wnioskodawczyni wynajmuje ten lokal i powiedziała, że nie wie czy jej przedłuży umowę ;/
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 14:59

jak nie wie czy przedłuży - musi się określić - należało jej wytłumaczyć że to z korzyścią do niej bo do listopada będzie miała dodatek za lokal
zek1

Napisano: 21 paź 2015, 15:02

Ta babka ma problem z tą wnioskodawczynią bo nie płaci dla niej za wynajem...
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 15:09

ja mialam taki przypadek. w decyzji przyznajacej DM zostala pouczona ze ma dostarczyc w ciagu 7 dni od wygasniecia najmu nowa umowe w przeciwnym razie decyzja stanie sie przedmiotowa i wygasnie. nowej umowy nie doniosła wiec nic z tym nie robilam. byla pouczona w przyznajacej i to wystarczy.
ziula

Napisano: 21 paź 2015, 15:10

Jednym słowem powinnam teraz ją wezwać o dostarczenie aktualnej umowy. Jeżeli tego nie zrobi w terminie określonym w wezwaniu to mam jej wstrzymać dodatek. Dobrze myślę?
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 21:40

A ja proponuję — jak zwykle — inaczej.
Jeśli jest zarządca, to zatelefonować, porozmawiać, próbować wyjaśnić, nakłonić do ewentualnego pisemnego zawiadomienia. Zawiadomienia o zwolnieniu mieszkania, a w istocie o ustaniu obowiązku płacenia. Póki taki obowiązek trwa, to mało sensowne zatrzymywania dodatku, a nawet niedopuszczalne.
Jeśli brak zarządcy, to powyższe trzeba z wnioskodawcą. Poprosić o umowę w zasadzie też można.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x