cofnięcie MOW
cofnięcie MOW
witam,
mógłby ktoś podać wzór pisma do sądu o cofnięcie MOWu dla wychowanki Pogotowia Opiekuńczego? jestem jej wychowawcą i chciałabym dziewczynie pomóc, wg badan w RODKa wyszło że nie jest zdemoralizowana, sędzia uwziął się na nia bo nie chodziła do szkoły
prosze o pomoc
mógłby ktoś podać wzór pisma do sądu o cofnięcie MOWu dla wychowanki Pogotowia Opiekuńczego? jestem jej wychowawcą i chciałabym dziewczynie pomóc, wg badan w RODKa wyszło że nie jest zdemoralizowana, sędzia uwziął się na nia bo nie chodziła do szkoły
prosze o pomoc
Re: cofnięcie MOW
a potem będziesz odkręcać...zastanów się dobrze...to czemu nie chodzi do szkoły? jaki ma ważny powód????
wzoru nie ma, siadasz i piszesz...liczą się argumenty....muszą być mocne....ale zastanów się, żebyś nie żałowała
dziewczyna jest naprawdę w porządku, poczekam oczywiście aż minie trochę września żeby zobaczyć czy spełni swoja obietnicę. Patrząc na inne osoby które idą do MOWu to ona jest za dobra na to miejsce.
u mnie w placówce powiedzieli że muszę najpierw do dyrektora placówki napisać pisemko i dopiero później ona napisze do sądu. tak jest faktycznie? nikt wcześniej u nas tego nie robił
proszę Cię, ale formalizm. pedagog, psycholog wychowawca prowadzący i kierownik(lub dyrektor) ustalają jedną wersję i wysyłają pismo
ja myślę że teraz dziecko Ci obieca wszystko (szczególnie że są wakacje) że będzie się uczyć i chodzić do szkoły itp a jak już wywalczy to co chce to zrobi tak przestanie chodzić bo niestety dzieci z placówek często tak mają i to będzie dla Ciebie przykre doświadczenie z drugiej strony za nie realizowanie obowiązku trafia się do mow tak to działa mam jednak nadzieje że się myle i uda się ją wyprowadzić na dobrą droge powodzenia
Oprócz cofnięcie MOW - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
wyprawka
Jak zmienić placówkę dla dziecka upośledzonego
obowiązki wychowawcy
Wychowankowie o domach dziecka
jakie mają nastąpić zmiany w d dz
wychowawca szuka pracy
Jak u was przygotowuje się do usamodzielnienia
kata
świetlica środ.to nie placowka opiek.wych.
widzenie z dzieckiem
grafiki pracy a PIP
Stażysta z Urzędu Pracy
komornik, alimenty, dochod- POMOCY!!!
alimenty na rzecz placówki
wolne miejsca
Jak nauczyć dzieci samodzielności